17. dubna 2012 • 18:46

Biker Kulhavý už vyhlíží domácí závod Světového poháru

Autor: Barbora Žehanová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už chtěl mít klid podpořený dobrým výsledkem, jenže začátek sezony bikovému králi Jaroslavu Kulhavému nevyšel podle představ. „Tak budu muset čekat až na další měsíc do Nového Města. Na domácí závod se hodně těším. Loni to byl nejlepší závod Světového poháru, možná i v dějinách, takže už ho vyhlížím,“ říká mistr světa, jenž si loni právě v Novém Městě na Moravě zajistil vítězství v seriálu Světového poháru.



Oproti loňsku se však termín zastávky SP v Česku posunul už na květen. Světová elita se tu předvede od 11. do 13. května. Vstupenky stojí na pátek a sobotu po sto korunách, na neděli, kdy se předvede nejen Kulhavý v cross country, pak 200 korun. Na všechny tři dny za vstup zaplatíte tři stovky. Lístky je možné zakoupit předem na http://www.mtbworldcup.cz/category/tickets. Pořadatelé doufají, že by znovu mohlo přijít 18 tisíc diváků.

Na náměstí v Novém městě na Moravě se uskuteční doprovodný program, kde zahrají Toxique či U2 revival. Tady dojde i na slavnostní předávání startovních čísel. V areálu zase pro fanoušky přibude možností občerstvení.

Biker Jaroslav Kulhavý s přítelkyní (druhá zprava), vedle ní sedí veslařka Mirka Knapková
Biker Jaroslav Kulhavý s přítelkyní (druhá zprava), vedle ní sedí veslařka Mirka Knapková

Na rozdíl od minulého roku se mírně změnila trať, okruh měří 4,46 kilometru a převýšení je 220 metrů. Úsek Tobogann nahradí rychlý sjezd lesním průsekem doplněný sérií skoků. Název BMX odpovídá inspiraci terénními překážkami v bikrosu.

Rozpočet RockyRoads.net UCI MTB World Cup 2012, třetího dílu letošního Světového poháru, je kolem šesti milionů korun. V pátek se uskuteční klání v disciplíně Sprint Eliminator, v sobotu pojedou cross country závodníci a závodnice v kategoriích juniorů a do 23 let, v neděli pak akce vyvrcholí závodem žen a mužů.

Program

Pátek 11. května

13.00 kvalifikace Sprint Eliminator

14.00 závod Světového poháru Sprint Eliminator

Sobota 12. května

8.15 80 km Maraton Merida Bike Vysočina

8.55 40 km Maraton Merida Bike Vysočina

10.00 semifinále Českého poháru v Trialu

11.15 Světový pohár ženy U23

11.16 Světový pohár juniorky

13.30 Světový pohár junioři

15.30 Světový pohár muži U23

17.30 finále Českého poháru v Trialu

Neděle 13. května

10.10 Světový pohár ženy Elite

14.10 Světový pohár muži Elite

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud