23. října 2012 • 18:00

Armstrongův smutný twitter: Tituly z Tour z jeho profilu zmizely

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hokej, tak Gretzky, když fotbal, tak Pelé, když cyklistika, tak  Armstrong. Taková přirovnání platila ještě nedávno. Teď si však poslední spojení můžeme škrtnout. Americká cyklistická legenda Lance Armstrong přišel po prokázaném užívání dopingu o všech sedm titulů z Tour de France.  Modla se rozplynula.



"Nedopoval jsem, ale už nebudu bojovat proti nařčení," řekl před časem Američan. A své prohlášení vzal naprosto vážně. Ale ani případný další odpor legendárního cyklisty by na konečném verdiktu Mezinárodní cyklistické unie nic nezměnil.

Sedm titulů z nejprestižnějšího závodu světa je pryč, po Armstrongovi se navíc vozí i další desítky organizací a sponzorů, kteří požadují zpátky nejen finanční odměny za vítězství, ale i ušlý zisk z reklamy, natočených filmů a dalších aktivit.

Svůj marný boj s obviněným Armstrong výstižně vyjádřil i na svém účtu na sociální síti. Na twitteru Američana jste ještě před nedávnem mohly číst profilové údaje o hrdém otci pěti dětí, bojovníka proti rakovině, skvělého sportovce a především vítěze sedmi titulů na Tour de France.

A právě poslední položka u bývalé legendy už chybí. Místo toho si přečtete, že Armstrong si rád zaplave, zaběhá a zahraje golf. Dost smutný konec hvězdy, ke které zhlížely miliony fanoušků.

Lance Armstrong se drží za srdce při americké hymně po svém sedmém vítězství na Tour de France
Lance Armstrong se drží za srdce při americké hymně po svém sedmém vítězství na Tour de France

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud