4. ledna 2015 • 14:12

Sdruženář Dvořák byl v Schonachu desátý, dvě místa před Portykem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Sdruženář Miroslav Dvořák obsadil desáté místo v závodě Světového poháru v Schonachu. Jen o dvě pozice za ním skončil Tomáš Portyk, který si připsal v seriálu životní výsledek. V Německu triumfoval poprvé v kariéře Rakušan Lukas Klapfer.


Dvořák se propracoval vpřed z 20. místa po skoku. Vyběhl s minutovým mankem, v cíli měl ztrátu na vítěze jen 16 sekund. V elitní desítce se sedmadvacetiletý Dvořák umístil potřetí v sezoně, v níž je jeho maximem třetí příčka z Lillehammeru.

"Jsem rád, že jsem začal tam, kde jsem před měsícem skončil," komentoval Dvořák pro ČTK fakt, že naposledy absolvoval individuální závod začátkem prosince a skončil rovněž desátý. Další start v Ramsau vynechal kvůli narození syna.

"Na můstku to chtělo dva tři metry přidat," hodnotil Dvořák skokanskou část. Zlepšení oproti úvodu sezony cítil v běhu, v kterém měl desátý nejlepší čas. "Měl jsem lepší pocit, což je pro mě povzbuzení do dalších závodů," uvedl.

Teprve osmnáctiletý Portyk už v sobotním závodě družstev dokázal, že má skokanskou formu, a do stopy vyběhl jako pátý. Dlouho se držel v kontaktu s nejlepšími, až v závěru jej pohltila smečka pronásledovatelů s aktivním Dvořákem. Přesto Portyk neodpadl a v dramatickém doběhu urval nejlepší výsledek v SP v kariéře. Jeho maximem dosud bylo dvacáté místo.

"Je to tam," radoval se Portyk na sociálních sítích. "Jsem strašně spokojený hlavně po běžecké části," dodal.

V běhu se výrazně posunul i Petr Kutal, který se probil z konce páté desítky na 34. místo.

Devětadvacetiletý Klapfer se v individuálním závodě prosadil na stupně vítězů po šesti letech, jeho jediným medailovým umístěním bylo druhé místo v Seefeldu v únoru 2009. V Schonachu zvítězil o sekundu před Akitem Watabem z Japonska, těsně třetí skončil Nor Jan Schmid. V čele pořadí SP se udržel Němec Fabian Riessle, i když oslaben nemocí po skoku závod vzdal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud