21. dubna 2018 • 19:17

Koníčková zakončila těžkou sezonu zlatou trefou v superfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalistka Hana Koníčková si před sezonou při svém odchodu z Liberce zvolila za své angažmá Vítkovice před Chodovem a právě proti pražskému klubu rozhodla ve třetí minutě prodloužení superfinále v Ostravě. Šestadvacetiletá odchovankyně Uherského Brodu se v boji o prosincové mistrovství světa v Bratislavě vyrovnala se zraněním kolena, dojížděla v sezoně k zápasům a některým tréninkům ze severu Čech a teď se dočkala za náročné chvíle sladké odměny.


Koníčková se dostala v nastavení před brankou k zakončení a balónek ze vzduchu poslala za Kristýnu Provázkovou. Vítkovice slavily čtvrtý titul, Koníčková se dočkala v domácí soutěži premiérově. "Poslední semifinále jsem dala tři skoro úplně stejné branky ze vzduchu. Víme s Naty (Natálií Martinákovou) i Husou (Barborou Huskovou), že tohle nám sedí. Přesně takhle ta orientace v prostoru to rozhodla. Takže super," řekla Koníčková.

"Je to odměna za práci, kterou odváděl celý tým celý rok. Já jsem za to hrozně ráda, že jsme byly trpělivější a šly jsme tomu celý zápas víc napřed. Štěstí stálo víc při nás, tak se rozhodují napínavé zápasy. Jsem šťastná, že moje branka rozhodla," prohlásila Koníčková, která má zlato z roku 2016 z finské ligy s NTS Lappeenranta.

Bylo jí jasné, že v závěru za stavu 2:2 může rozhodnutí přijít na obou stranách. "Byly to nervy. Cítily jsme, když ony daly šťastný gól na 2:2 k tyčce po zemi, že jsou trošku nahoře. Věděly jsme, že jsme tomu šly celý zápas víc naproti. Říkaly jsme si: 'Hlavně se nebát. Dopředu, dopředu a střílet', uvedla.

Z Liberce před sezonou odešla, aby se opět lépe připravila na mistrovství světa. Zvolila Ostravu před Prahou a vyšlo jí to. "Nakonec jsem v rozhodování s Chodovem měla několik důvodů, proč Vítkovice. I když jsem přestoupila poprvé a bylo mistrovství světa, tak jsme ve Finsku vyhrály, teď taky. Kvalita, když máte v týmu reprezentantky, se projeví," uvedla účastnice čtyř světových šampionátů.

V sezoně trénovala s mužským superligovým týmem v České Lípě. Do Ostravy jezdila až ve čtvrtek či v pátek a zůstávala na víkendové zápasy. Musela skloubit práci učitelky tělocviku na zkrácený úvazek na základní škole v libereckém Vesci i studium Fakulty tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze s působením ve Vítkovicích.

"Pro mě bylo dojíždění náročné jen v určitých obdobích. Nejvíc asi teď přes duben, kdy jsem měla zkoušky a často jsem pendlovala mezi Prahou a Ostravou. Dojížděla jsem na poslední chvíli, byla jsem ve stresu ze zkoušek. Jsem ráda, že jsem to ustála. Jedna seminárka tam, úkoly do práce a cesta zpátky," prohlásila.

Na mistrovství světa v Bratislavě jela i s přetrženým zadním zkříženým vazem v koleni, ale vysněné medaile se nedočkala. Český tým skončil čtvrtý. "Snažila jsem se po mistrovství odstranit ty následky zranění a makala jsem na tom. A vidíte, mám teď medaili, pohár máme v rukách a nemám kolena zraněná. Ano, mám urvané vazy, ale snažila jsem se to stabilizovat," radovala se.

Chystá se na bouřlivé oslavy. "Nebyla jsem ještě na Stodolní, holky mě provedou. Chci to oslavit hlavně v okruhu přátel, rodiny a týmu. Celý rok jsem dojížděla hrozně málo do Ostravy. Když jsem přijela, tak jsem se tomu snažila dát opravdu maximum. Budu si to chtít užít co nejvíc s holkama," dodala Koníčková.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud