19. prosince 2018 • 13:06

Ledecká dojela ve Val Gardeně jedenáctá v super-G

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ester Ledecká skončila jedenáctá v superobřím slalomu ve Val Gardeně a vyrovnala svůj třetí nejlepší výsledek v lyžařském Světovém poháru. Překvapivá olympijská šampionka z únorových her v Pchjongčchangu si v této disciplíně vytvořila v SP nové maximum.


Stejně jako v úterním sjezdu předvedla nejrychlejší jízdu Slovinka Ilka Štuhecová. S odstupem pěti setin se o druhé místo podělily Tina Weiratherová z Lichtenštejnska a Rakušanka Nicole Schmidhoferová.

"Mám strašnou radost. Je to pěkný dárek k mému svátku. Jízdu jsem si hrozně užila, každou bránu. A do cíle jsem přijela úplně šťastná. Bylo mi jedno, kolik mám ztrátu, i když ta ztráta byla krásná. Byla to pěkná jízda," uvedla Ledecká v tiskové zprávě. "Na to, co mám všechno za sebou, tak to je super výsledek," dodala s odkazem na operaci ruky, přesuny na závody a tradiční kombinaci lyžování se snowboardingem.

Ledecká v pondělí vyhrála druhý trénink sjezdu, ale v úterním závodu chybovala ve střední pasáži a obsadila 29. místo. Na trať super-G se vydala jako čtvrtá a podobně jako ve sjezdu začala rychle. Na druhém mezičasu měla před v té době vedoucí Viktorií Rebensburgovou náskok 27 setin. I tentokrát potom neudržela ideální stopu, ale nevyjela z ní tolik a v cíli za Němkou zaostala o 33 setin.

Na stupních vítězů vydržela Ledecká chvilku. Nejrychlejší nakonec byla Štuhecová, která i s chybou dosáhla času 1:31,87 a Ledeckou porazila o 76 setin.

Česká hvězda nakonec o místo vypadla i z desítky. Lépe ale v SP zajela jen sjezdy v kanadském středisku Lake Louise, kde byla letos desátá a před rokem sedmá. Jedenáctá dojela ve sjezdu letos v březnu ve finále Světového pohár v Aare.

V superobřím slalomu zazářila Ledecká na olympiádě, ale ve Světovém poháru bylo dosud jejím maximem devatenácté místo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud