20. ledna 2019 • 18:28

Hokejisté Zlína vyhráli potřetí v řadě a už jsou desátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína porazili ve 37. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a po třetí výhře v řadě se posunuli na 10. místo tabulky. Velkou zásluhu na tom měl brankář Libor Kašík, který si připsal 42 úspěšných zákroků. Zlín porazil Mladou Boleslav i potřetí v sezoně.


Do prvních větších šancí se přitom dostali hosté. Nejprve nabídku samostatného úniku nevyužil Bernad, načež střela Šťastného skončila na tyčce. A když Bruslaři nevyužili ani přesilovou hru, z gólu mohli radovat domácí. V 9. minutě jim zajistil vedení Kulda.

"Jsem typ brankáře, který má rád, když jde na něj hodně střel. V první třetině jsem měl štěstí, kdy se mi dvě gólovky soupeře otřeli o beton, načež jsme vstřelil gól na 1:0. Podle mě to rozhodlo celý zápas," řekl Kašík.

Zlínu se vydařil vstup do druhé třetiny a ve 23. minutě jejich náskok zvýšil Fryšara, který se štěstím úspěšně zakončil svou akci. Nejprve střílel vedle, následně ale překonal Krošelje poté, co objel branku.

Za další tři minuty už domácí vedli 3:0. Při přesilovce Krošelj podcenil Šlahařovu dorážku, čímž pro mladoboleslavského brankáře zápas skončil. Ve zbytku třetiny se Bruslaři snažili alespoň snížit, k většímu ohrožení Kašíkovy branky se ale nedostali.

"Do zápasu jsme nevstoupili špatně, jenže po individuální chybě jsme dostali gól. Poté jsme tahali za kratší konec, s druhými třetinami máme dlouhodobě potíže. Prohráli jsme v nich už spoustu zápasů," řekl kouč hostů Pavel Patera.

Snížit se Boleslavi podařilo ve třetí dvacetiminutovce. Kašíka překonal ve 46. minutě Žejdl a připravil jej o možné premiérové čisté konto. Vzápětí mohli hosté zápas zdramatizovat ještě více, Popelkovo vyloučení ale nepotrestali.

"Díky Kašíkovi jsme dlouho vydrželi hrát s nulou. Před třetí třetinou jsme nabádali hráče, že musíme hrát aktivně, ale nešlo to. Byli jsme moc zalezlí a nemohli jsme se dostat z tlaku. Naštěstí z toho padl jen jeden gól," oddechl si trenér domácích Martin Hamrlík.

V 58. minutě Středočeši při další početní výhodě odvolali i brankáře a při hře šest na čtyři měl dobrou pozici Šťastný, Kašíka ale nepřekonal. Následně snadnou nahrávku na modré čáře pokazil Kotvan, načež chyboval s pukem i Klepiš, čehož k definitivnímu rozhodnutí zápasu využil střelou do opuštěné branky Ondráček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud