Jonáš Bartoš
18. března 2011 • 16:45

Braga není Praga. Trága Liverpoolu dokonána

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ - Co těsně uniklo Spartě, zvládl portugalský outsider. Braga, až šestý celek ligové tabulky, si vyšlápl na anglického giganta a poslal ho ven z pohárové Evropy. Liverpool zmařil poslední letošní šanci na zisk trofeje, Letenští se mohou chytat za hlavu. Stačilo málo, a přes relativně slabší soupeře teď klidně mohli pošilhávat po boji o semifinále Evropské ligy!



Portugalští bojovníci potvrdili, že Liverpool už není evropským postrachem, který v Lize mistrů ničí zvučné soupeře. Anglický celek ve dvou osmifinálových duelech nedal jediný gól, celkově se na jaře v pohárech trefil pouze Kuijt do sítě Sparty.

Prachbídná bilance týmu ještě nedávno patřícího do anglické "Top Four".

Liverpool brzdí zazděné šance. Nemá cenu omílat tutovky N´Goga proti Spartě či zmařené příležitosti Meirelese a Škrtela s Bragou. Jenže to hráče neomlouvá.   

Borci z Anfield Road většinu času předváděli bezkrevný, nudný fotbal bez potřebného nasazení. Při absenci dirigenta Gerrarda chyběla jejich hře myšlenka a přesná finální přihrávka. Za výkon v některých fázích zápasu by se styděly i týmy z české ligy.

Tomáš Řepka se rozčiluje na fanoušky Liverpoolu
Tomáš Řepka se rozčiluje na fanoušky Liverpoolu

Co na ležérní výkon svých svěřenců říká Kenny Dalglish? Paradoxně zůstává v pohodě. Tváří se, jako by se nic nestalo, Evropskou ligu evidentně staví na vedlejší kolej. Stačí si jen vzpomenout, jak jeho svěřenci v lize rozcupovali Manchester United.

V Anglii zkrátka druhou evropskou soutěž tolik neřeší. Pokud nebojují v nablýskané Lize mistrů, soustředí se výhradně na domácí Premier League. Dokládá to i vyřazení Manchesteru City s Dynamem Kyjev.

Braga, s přispěním špetky potřebného štěstí, dokonale využila laxnějšího přístupu Liverpoolu. Poctivě bránila, doma se jí povedlo vstřelit branku a teď si užívá senzační postup.

Pod úspěchem portugalského týmu trošku blednou vyrovnané partie Sparty. Braga dokázala, že Liverpool není žádné nadmužstvo, které by nešlo porazit. Už proti Řepkovi a spol. chybělo málo, a slavný celek se z Evropy pakoval o kolo dřív.

Hrát sparťané víc odvážně, Liverpool mohli klidně vyřadit. Při troše fantazie - pokud by se jim pak povedlo porazit i hratelnou Bragu, bojovali teď o semifinále Evropské ligy oni.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud