Václav Kotal
Premium
14. srpna 2018 • 11:40

Postup Slavie přes Kyjev? Žádné sci-fi. Ščasný změnil Spartu, je agresivnější

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z celého kola mě jednoznačně nejvíce zaujala efektivita sparťanské útočné fáze, a tím pádem její drtivé vítězství. Škoda, že jim to tam takovým způsobem nepadalo v pohárech. V Teplicích vstřelila všechny branky z krásných akcí. To je asi největší změna od příchodu trenéra Zdeňka Ščasného. Možná hrají více agresivně a důrazně, přesto největší rozdíl vidím v řešení útočných situací. Sparta má k tomu velmi vhodné typy fotbalistů, třeba Nicolae Stanciu se na Stínadlech podepsal pod tři branky. Přesně to od něj na Letné čekají. Jak vidím postupové naděje Slavie před odvetou 3. předkola LM s Kyjevem? Proč Plzni v lize stačí profesorské výkony, a jaký mám názor na sporné momenty z utkání se Zlínem?



Dovolím si tvrdit, že ze všech největších ligových favoritů se herně nejvíce blíží ideálu Slavia. V utkání s Mladou Boleslaví se mi moc líbila její kombinační hra. Byli silní na míči, kdyby ještě více a přesněji stříleli, vyhráli by větším rozdílem. V tomto ohledu jsem se musel usmívat, když jsem viděl počínání mého bývalého svěřence Jaroslava Zeleného, který nahrává, i když by měl dávno střílet na branku.

Přesně to vystihuje jeho povahu. Je to kluk z Hronova, povahově výborný. Hrozně tichý kluk, jehož jsme pomalu museli přemlouvat, aby v kabině promluvil, natož ho přesvědčovat, aby místo nahrávky volil zakončení.V Boleslavi měl minimálně 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud