14. března 2013 • 11:20

Bolt se opět vrátí na Zlatou tretru. S Blakem poběží štafetu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestinásobný olympijský vítěz Usain Bolt se už posedmé stane hlavní hvězdou Zlaté tretry. Na ostravském mítinku poběží 27. června štafetu na 4x100 metrů a jedním z jeho partnerů v jamajském kvartetu bude i mistr světa z Tegu 2011 na 100 metrů Yohan Blake. Na tiskové konferenci to dnes oznámili organizátoři Zlaté tretry. Další dva úseky v týmu světových rekordmanů ještě nejsou obsazené.



"Těším se na štafetu v Ostravě. Zlatá tretra se koná pouze několik dnů po jamajském šampionátu a štafeta ideálně zapadá do mého soutěžního programu," uvedl Bolt v tiskové zprávě pořadatelů ostravského mítinku.

Organizátoři se rozhodli pro štafetu po domluvě s trenérem Glenem Millsem a povedlo se domluvit start sestavy klubu Racers Track s Boltem a Blakem. Na londýnské olympiádě Jamajčané zaběhli rekordní čas 36,84 sekundy.

"Atleti našeho klubu se do Ostravy rádi vracejí zejména kvůli skvělému publiku, které jim dýchá na záda, a kvůli přátelské atmosféře," řekl Mills. "Štafeta se nám letos hodí, protože budeme mít těsně po naší kvalifikaci na mistrovství světa. Myslím si, že náš tým s Usainem a Yohanem může dosáhnout velice kvalitního času."

Usain Bolt a Yohan Blake při únorových závodech v jamajském Kingstonu
Usain Bolt a Yohan Blake při únorových závodech v jamajském Kingstonu

Spolu s Boltem a Blakem by mohli běžet třeba bronzový z olympiády na 200 metrů Warren Weir, zlatý ze štafety Kemar Bailey-Cole (běžel rozběh) s osobním rekordem 9,95, nebo nový člen klubu a olympijský vítěz z Londýna ve štafetě Michael Frater.

Rekord Zlaté tretry ve štafetě 38,59 sekundy drží z loňska členové mezinárodního týmu. Ten tvořili americký překážkář Jeff Porter, mistr světa z roku 2003 Kim Collins ze Sv. Kryštofa a Nevisu a Američané Darvis Patton a Wallace Spearmon.

Bolt se chystá na sedmý návrat do Ostravy

Bolt už bavil diváky na stadionu ve Vítkovicích, který prochází před letošním ročníkem rekonstrukcí, v minulosti celkem šestkrát. Loni zde běžel stovku za 10,04. Zato v roce 2009 uchvátil publikum časem 9,77, i když s nepovoleným větrem v zádech.

Ostravský mítink nabídne při 52. ročníku nejen Bolta, ale přijede dalších šest olympijských vítězů z Londýna. Ve výšce mužů se třeba objeví Rus Ivan Uchov. Z domácích atletů se představí oštěpař Vítězslav Veselý, mistr Evropy na 400 metrů Pavel Maslák či překážkářky Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud