27. dubna 2020 • 12:37

Atletika rozjede mikromítinky! Hvězdy v Kladně, děti na 100 stadionech

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpařka Barbora Špotáková už se může začít chystat na opožděný start do sezony. Atletický svaz připravuje na červen sérii tzv. mikromítinků, které i přes trvající omezení kvůli pandemii koronaviru umožní reprezentantům závodit. První mítink se uskuteční v pondělí 1. června v Kladně. Zároveň se rozjedou na minimálně stovce stadionů po celé republice závody dětí a mládeže.



Atleti mají zájem závodit, co nejdříve to bude možné, a atletický svaz hledá možnosti, jak splnit požadované podmínky a zároveň umožnit českým reprezentantům si co nejdříve kvalitně zazávodit.

Pod heslem „Spolu na startu“ se prvního června odehraje první svazový mítink ze série šesti na kladenském stadionu Sletiště s předními českými reprezentanty. Sportovní akce se budou moct pořádat od 25. května, zatím s povolenou účastí do 50 osob.

„Atleti chtějí závodit co nejdříve a atletický svaz našel možnost, jak závody zajistit i s omezeným počtem padesáti osob. Svazových mikromítinků bude v průběhu června šest s účastí české atletické špičky na různých místech České republiky,“ říká předseda atletického svazu Libor Varhaník.

Hned 1. června se v podobném režimu uskuteční minimálně sto mítinků pro děti a mládež.

„Účelem ale není, v uvozovkách, zajistit jen závody pro reprezentanty, ale nastartovat závodní proces i v jiných věkových kategoriích, povzbudit pořadatele napříč republikou, abychom se vrátili na stadiony v plné formě, i když s omezenými podmínkami,“ uvedl Varhaník. „Vyzýváme tak kraje i oddíly a kluby, aby se do iniciativy zapojily. V průběhu víkendu jsme sondovali zájem o první  - symbolicky společné - závody a podle ohlasů bude enormní.“

Na kladenském Sletišti se prvního června v přímém přenosu České televize představí atleti v minimálně třech atletických disciplínách – hodu oštěpem žen, vrhu koulí mužů a běhu na 300 metrů mužů. Potvrzena je také již účast Barbory Špotákové, Tomáše Staňka a Pavla Masláka.

„Moc se těším na první závody, i když budou v omezeném režimu, myslím, že závod je prostě vždy jiný než trénink,“ říká Barbora Špotáková a dodává: „Těším se, že s dalšími mnoha atlety po celé České republice budeme na startu závodní sezony společně a že si tak alespoň na dálku závody užijeme symbolicky všichni dohromady.“

Špotáková, Maslák i Staněk se představí ještě minimálně na jednom dalším ze svazových mikromítinků v průběhu června. Zbylých pět mikromítinků, které se uskuteční v průběhu června, bude zahrnovat další atletické disciplíny s účastí české atletické špičky, jeden bude zaměřen na víceboje.

Na pondělí 8. června je v podobném režimu plánován taky tradiční Memoriál Josefa Odložila na Julisce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud