Ondřej Němec
13. června 2022 • 05:00

Oslavy českého šampiona Procházky: Pivo, fanoušci i telefon od Furyho

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SINGAPURU | Skvělý i perný den. Kdo by si myslel, že má šampion UFC po pekelné bitvě klid a možnost vydechnout, plete se. Jen několik desítek minut poté, co Jiřímu Procházkovi připnuli vytoužený opasek UFC, musel rychle splnit několik povinností. Server iSport.cz sledoval z bezprostřední vzdálenosti chvíle po velkém triumfu českého bojovníka.



Nejprve tisková konference, kde ho novináři zavalili otázkami. Nový král polotěžké divize se znovu upřímně přiznal, že s vlastním výkonem není spokojen. Následoval přesun do útrob Singapore Indoor Stadium, kde čekalo pozápasové focení. Pozvání se dostalo i trenérům, kteří měli ještě trička potřísněná krví svého svěřence. To jim ale náladu nezkazilo. Glover Teixeira padl, mise splněna.

„Úžasnej titulovej zápas a boj do posledního okamžiku, a to je naše cesta,“ chválil Jaroslav Hovězák. „Já budu trochu kritičtější. Kdyby se dodržovala víc vzdálenost a přesnost, mohli jsme jít domů o něco dříve,“ konstatoval Martin Karaivanov. Oba mluvili mírně ochraptělým hlasem, během boje totiž z rohu hlasitě udávali pokyny.

Procházka vs. Teixeira: Neskutečný obrat a uškrcení brazilské legendy!
Video se připravuje ...

Po focení se celý Procházkův tým vydal zadním východem k autobusu, u něhož už stála početná skupina fanoušků mluvících několika jazyky. Ovšem převažovala čeština. „Odkud jste, borci?“ oslovil je rozesmátý šampion. Na tváři se mu pomalu objevovalo stále více barev a ošklivě nateklo okolí levého oka. Nicméně pořád byl na tom výrazně lépe než soupeř. Teixeira putoval z arény rovnou do nemocnice.

Autobus převezl Procházku do hotelu Mandarin Oriental, kde si vlastně jen rychle sbalil kufry, aby ještě před odletem stihl oslavu s nejvěrnějšími fanoušky a kamarády. Jako místo pro párty přitom zvolil zřejmě největší dominantu Singapuru, budovu Marina Bay Sands, která připomíná loď na třech mrakodrapech. A právě na obří horní terase proběhlo rodinné V. I. P. setkání.

Za bojovníkem z Hostěradic totiž dorazila sestra Veronika či bratranec Tomáš. Nejvíc se sešlo kamarádů z dětství a jeden po druhém si zkoušeli dávat přes rameno zlatý opasek. „Tak ty bys mohl být leda šampion KFC!“ vtipkovali na účet jednoho ze svých řad. Celá společnost se náramně dobře bavila.

Český zápasník Jiří Procházka slaví s pivem v ruce titul v zápase organizace UFC
Český zápasník Jiří Procházka slaví s pivem v ruce titul v zápase organizace UFC

Bojovník dál ochotně pózoval pro focení s fanoušky. A k českému samuraji se hlásili i cizinci, kteří zaznamenali jeho mimořádný úspěch. Ač byl krátce po neuvěřitelně náročné bitvě, na všechny se usmíval, působil energicky. Během párty dokonce Procházkovi zavolal slavný britský boxer Tyson Fury, aby mu prostřednictvím krátkého videohovoru pogratuloval. Nakonec si šampion připil pivem, objednal oblíbené suši a zapálil vítěznou cigaretu. Tu si totiž dopřeje jen po triumfu.

Občas se po terase obřího mrakodrapu rozléhal zvláštní pokřik v různých melodických variantách. Text byl snadný. „Bomby jak píííí*a, ty vole, bomby jak…“ A tak pořád dokola. Tento hit si s chutí zazpíval i Procházka a zpěv vždy zakončil výkřikem „Vítězství!“ Přítomní cizinci se usmívali a občas se snažili chytit text i melodii.

V devět večer singapurského času se musel Procházka s fanoušky a přáteli rozloučit. Spěchal na noční let. Už dnes odpoledne se totiž objeví na další párty, v Brně. Tam na něj budou čekat další příznivci a na iSport.cz přineseme z celé akce reportáž i s videem.

Procházka vs. Teixeira: Český samuraj unikl ukončení a dostal se ze škrcení
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud