Ondřej Němec
30. července 2022 • 21:25

Vémola se diví zákazu pro Muradova: Je to skvělý člověk. Hateři jsou hovada

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Česku má nyní status persona non grata, aniž by vlastně věděl proč. Machmud Muradov nedostal vízum, a tak se ani nemůže přijet podívat do Prahy na svou dceru. Nemá tím pádem umožněn ani vstup do Evropy, proto musel zrušit zápas na UFC v Paříži. „Mám čtyři děti a ani si nedokážu představit, že bych s nimi nemohl mít kontakt,“ komentuje situaci uzbeckého kamaráda Karlos Vémola.



Populární bojovník Machmud Muradov už několik týdnů nemůže do Česka. A zatím stále neví proč a kdy by se situace mohla změnit. Jeho situaci okomentoval pro iSport.cz jeho kolega a kamarád Karlos Vémola.

„Osobně tomu nerozumím. Mach tady žil asi dvanáct let, má české dítě a udělal tady toho strašně moc. Je to opravdu Uzbek s českým srdcem. A jemu zakážou sem jezdit? Vůbec to nechápu,“ podivuje se bojovník, který sám aktuálně prožívá šťastné období, kdy se stal šampionem Oktagonu a uspořádal velkou svatbu podle svých představ. „Je tu mediálně známou osobou, česko-slovenské MMA scéně pomohl a ona jemu. Má tady rodinu, dítě, kamarády, zázemí. Někoho takového vyhostěj? Hlava mi to nebere.“

Vémola se s Muradovem přátelí už několik let. Oba bojovali společně v organizaci XFN, následně v Oktagonu.

„Měli jsme vždycky vítěznou šatnu, na každý zápas mně pomáhal s přípravou. Vzal mě s sebou i do polského Ankosu, kam od té doby vždycky jedu vlakem před každým zápasem minimálně na týdenní kemp,“ říká český Terminátor.

To nejlepší z Vémolovy svatby. Gratulace, vystoupil Rytmus a Lela dostala danajský dar
Video se připravuje ...

Bojovníka z východu za tu dobu poznal zblízka. „Znám Macha velice dlouho, je to skvělej člověk. Když může, vždycky pomůže. Nikdy se nestalo, že bych ho o cokoliv požádal a on mi nevyšel vstříc. Pomáhá, dělá semináře pro děti, podporuje různé charity, dobré věci. Jak říkám, skvělej člověk.“

Český šampion myslí i na to, že má jeho kamarád dvouletou dcerku, kterou přivedl na svět se zpěvačkou Monikou Bagárovou.

„Mám čtyři děti a ani si nedokážu představit, že bych s nimi nemohl mít kontakt,“ konstatuje Vémola. „Věřím tomu, že je s Monikou v denním kontaktu a s dcerkou mluví alespoň po telefonu. Doufám, že si k ní cestu brzy najde. Není to fér. Že se za ní nemůže dostat, k tomu opravdu nemám slov.“

Muradovovu situaci na sociálních sítích komentují samozřejmě i nepřejícní lidé, čehož si všiml i bijec Oktagonu. „Vůbec nechápu, jak někteří hateři píšou pod články o Machově problému ‚Dobře mu tak.‘ Nechápu, jak se lidi můžou smát cizímu neštěstí,“ diví se Vémola. „Protože, když nemůžete domů, a tady to je jeho druhej domov, za svou dcerou, tak je to opravdový neštěstí. Ten, kdo se tomu směje, je lidsky opravdový hovado,“ dodává rázně.

Vstoupit do diskuse
8
Aktuální události
Články odjinud