Tereza Janovská
29. listopadu 2018 • 08:20

Procházka na Cro Copa nenarazí. Nejlepší český bojovník může pomstít Végha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Připíše si sedmou výhru v řadě? Nejlepší český MMA bojovník, který zápasí ve vyhlášené japonské organizaci Rizin, zná jméno svého dalšího soupeře. Nebude to však Mirko „Cro Cop“ Filipovič, jehož jméno se v souvislosti s Procházkou v poslední době skloňovalo, ale Emanuel Newton. Právě tenhle Američan před čtyřmi lety připravil Slováka Attilu Végha o titul v Bellatoru, a tak ho bude moci Procházka pomstít.



Přál si zkušeného Mirka Filipoviče, nakonec se však utká s jiným soupeřem. Pro Jiřího „Denisu“ Procházku to nebude taková zkouška, v jakou doufal, přesto to dopředu vyhrané určitě nemá. Emanuel Newton má na svém kontě šestadvacet výher a třináct porážek, v poslední době se ale čtyřiatřicetiletému bojovníkovi moc nedaří. Naposledy vyhrál v roce 2016, z posledních sedmi zápasů zvítězil jen v jediném. Poslední střetnutí měl navíc v říjnu loňského roku a v boji vydržel pouhých 43 vteřin, než ho kolenem Nikita Krylov knockoutoval.

Newton má však na svém kontě jeden zajímavý československý zářez. V roce 2014 se střetl s tehdy čerstvým šampionem prestižní zámořské organizace Bellator Attilou Véghem, kterého na body porazil. Oba borci se spolu střetli tenkrát podruhé, první jejich vzájemný souboj v roce 2012 ovládl Slovák.

Zatímco se Newtonovi v posledních letech příliš nedaří, je Jiří Procházka v přesně opačné pozici. Z posledních sedmi zápasů prohrál jen jednou, v roce 2015 s Muhammedem Lawalem. Od té doby si připsal šest výher v řadě a pokukuje po sedmé. Ze svých šesti výher navíc zvítězil jen jednou na body, všech pět zbylých zápasů zvládl ukončit v prvním kole na údery.

Procházka v současnosti končí tréninkový kemp ve švédském Allstargymu, kde se na zápas připravoval s těmi nejlepšími. K samotnému zápasu dojde na samém konci roku v rámci galavečera Rizin 14. Právě na téhle akci měl původně zápasit i Floyd Mayweather, který střetnutí nejdříve s velkou slávou promoval, později však řekl, že se jednalo jen o nedorozumění.

Ohledně Procházky se v posledních několika dnech hovoří také v souvislosti s UFC, kam podle svých slov jednou směřuje. Podle všeho se však na UFC, které se bude konat v únoru v Praze, nepředstaví, v Rizinu má totiž ještě smlouvu na čtyři zápasy.

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka.
Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud