Patrik Czepiec
1. června 2023 • 20:54

Bitka fandů „S“! RedFace láká přes bizár na profíky, má i Pudilovou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Splnili, co slíbili. Promotéři RedFace na čtvrteční tiskové konferenci odtajnili několik soubojů pro úvodní červnový turnaj v UNYP areně. Prostřednictvím zápasů influencerů chtějí strhnout pozornost na duely profesionálních i amatérských bijců a ukazovat krásu bojových sportů. Zlákali dokonce českou zástupkyni v UFC Lucii Pudilovou. Kromě ní se fanoušci organizace, která musela ustoupit od původního konceptu fackované, mohou těšit na dosud nepoznané formáty. V kleci si to v poměru tři na tři rozdají fotbaloví fanoušci Sparty a Slavie, známé tváře Kolesa a Maxe Greena zase čeká střet v telefonní budce. Nechybí ani ženský souboj v plácání se přes zadek.



Nejvýraznější tváří ze světa bojových sportů, kterou se zástupcům RedFace podařilo zlanařit, je jedna ze dvou Češek v UFC Lucie Pudilová, která se dočkala značného ohlasu. „Budu mít zápas v grapplingu s mega dobrou soupeřkou. Zápas v UFC teď nemám, počítám s ním až na podzim. Přišla mi nabídka a beru to jako přípravu na další boj v MMA,“ popsala osmadvacetiletá rodačka z Příbrami pro iSport.cz.

Zástupkyně nejslavnější organizace planety se naposledy v oktagonu představila v polovině dubna, kdy podlehla Joselyne Edwardsové na body. Výrok rozhodčích tehdy vyvolal vášně mezi zámořskými novináři i v řadách expertů z bojové scény. Do RedFace chce soupeřku s hnědým nebo černým páskem, sama nastoupí coby majitelka fialového pásu v brazilském jiu-jitsu (BJJ), navíc sebevědomá poté, co v tomto odvětví v kombinaci s grapplingem uspěla na nedávném turnaji v Německu.

„Porazila jsem tam osm soupeřek a žádná mi nedala ani bod. Byla jsem dobře psychicky nastavená, takže mi to sedlo. Teď přes léto piluju techniku v Česku, i když můj gym je v Irsku. V Lanna gymu v Praze trénuju thai box, v Příbrami zase box. Chodím i na wrestling a BJJ, takhle to střídám,“ odkrývá Pudilová zákulisí své přípravy.

Už 24. června by se měla ukázat na premiérovém galavečeru. Na stejné kartě budou figurovat i osobnosti z řad influencerů, aby zvýšili zájem fanoušků a vymetli cestu pro profesionální zápasy. Souboj v takzvaném pekle, tedy v telefonní budce ve formátu jeden krát jeden metr, čeká internetové osobnosti Maxe Greena a Kolesa. Už jejich setkání na pódiu bylo hodně vypjaté, vyměnili si nadávky a při pohledu z očí do očí se dokonce fyzicky napadli.

Pudilové nevadí, že se představí na totožném turnaji, kde proběhnou i podobně bizarní střety. „Nad tím nepřemýšlím, jde to mimo mě. Ani v UFC neřeším ostatní bojovníky. Chci si vylepšit své dovednosti,“ říká.

Profesionální scénu budou reprezentovat kromě Pudilové také Martin Šíma, Vít Mrákota, David Hošek, nebezpečný Kubánec Gabriel Castillo Vargas nebo nedávný účastník věhlasné KSW Frederico Komuenha. Tomu se hledá náhradní soupeř poté, co si vazy v rameni přetrhnul Patrik Jevický, který sliboval atraktivní přestřelku. „Konečně jsem chtěl někoho, s kým se porvu,“ mrzelo Komuenhu.

V UNYP areně ovšem nebude chybět ani extrémní show. Dvě dívky z erotické sítě OnlyFans Kafuu a Petulka poměří síly v plácání se přes zadek, které proběhne v podpatcích a jednodílných plavkách. Pokud se v rámci pěti kol ani jedna z protivnic nevzdá, rozhodne o vítězce rozhodčí. Podle vyjádření moderátora Jakuba Smreka alias Freescoota nepůjde o jediný zápas tohoto druhu a organizace v tomto formátu hodlá pokračovat i v budoucnu.

Obě ženy pak při vzájemném staredownu do kamer ukázaly svou „bojovou“ výbavu, tedy holé zadnice. Hned po nich si vjeli do vlasů fanoušci odvěkých rivalů Sparty a Slavie, kteří si střihnou veřejnou fotbalovou bitku ve formátu tři na tři. Tváře jim při tom zakryjí kukly. Představení nových akvizic završil někdejší pornoherec Robert Rosenberg a jeho soupeř i hvězda Instagramu Tomáš Chlup. Střetnou se v boxu, kde má první jmenovaný údajně čtyřicet až padesát zápasů.

„Nikdy nekoukám na soupeře, nechám se překvapit. Přišel mi sympatickej, bude sranda,“ zhodnotil soka Rosenberg.

Do klece si stoupne i přítelkyně zápasníka Oktagonu „Baby Jagy“ Mikuláška Dominika Horáková, účastník reality show Survivor Adam Raiter, který tiskovou konferenci moderoval, anebo jeho narychlo dojednaný protivník Kryštof Novák, známý z Love Islandu. Přiznal, že na turnaj se vrátí rovnou z dovolené v Chorvatsku.

„Máme takové fighty, aby se lidi přišli podívat i na box, třeba na Káťu Čavajdovou, která bohužel nemohla dorazit, i když tvrdě trénuje a kvalifikuje se na olympiádu do Paříže. Chceme, aby lidi věděli o grapplingu, hledáme pořádnou soupeřku pro Lucku Pudilovou. A toužíme vytáhnout mladé sportovce, i amatérské, ale také zkušené borce,“ popisuje záměr RedFace promotér Petr Diviš.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud