Marián Šustr
3. června 2023 • 22:10

Vítězný debut Brichty v KSW před 50 tisíci fanoušky: Cítím se jako ve snu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitá výhra pro českého borce. Leo Brichta porazil domácího Poláka na největším turnaji roku před 50 tisíci fanoušky. Pětadvacetiletý Čech se uvedl ve své premiéře v organizaci KSW kvalitním výkonem a proti zkušenému Kazieczkovi ukázal velkou zápasovou vyspělost. Po třech kolech plných přestřelek v postoji mu dva ze tří bodových rozhodčí přisoudili vítězství.



„Cítím se jako ve snu.“ Tak zněla první slova Lea Brichty po vítězné bitvě na obřím turnaji KSW 83 ve Varšavě. Pro vycházející hvězdu se jednalo o zatím největší obecenstvo v kariéře čítající přibližně padesát tisíc fanoušků. Až na posledních devadesát sekund držel talentovaný Čech zápas pevně v otěžích.

Domácí Maciej Kazieczko sice většinu času opanoval centrum klece, ale oproti českému bijci ztrácel na rychlosti a přesnosti. Pětadvacetiletý Brichta nejprve trápil svého soupeře tvrdými kopy, ale po polovině zápasu přidal i rychlé kombinace rukama, na které Polák nestíhal reagovat.

Prví kolo odstartoval Brichta neohroženě tvrdým kopem z otočky na střed těla soupeře. Polák hned poté obsadil střed klece a ostřeloval českého bojovníka nízkými kopy na přední nohu. Talentovaný zápasník pražského PriMMAt Gymu ale hezky kontroval a postupně si vytvářel prostor pro vlastní útoky.

To se mu začalo dařit ve druhém kole, kdy nachytával Kazieczka svým rychlým boxingem. Nejvíce se Čechovi dařilo prosadit tvrdými levými háky, které domácím bojovníkem několikrát výrazně otřásly. Po odbití konce třetího kola Leo Brichta nečekal na verdikt bodových rozhodčí a hned po podání ruky soupeři vyskočil na klec slavit své vítězství.

Ačkoliv český talent vyhrál v očích „pouze“ dvou ze tří sudích, uvedl se do jedné z největších organizací světa krásným výkonem. Maciej Kazieczko byl před zápasem sedmým mužem v žebříku lehké váhy, můžeme tak čekat, že vítězství nad ním vystřelí Brichtu mezi evropskou top pětku, kde už nebude daleko od titulové šance.

Na Instagramu pak jako jeden z prvních přispěchal s gratulací i nedávný přemožitel Karlose Vémoly Patrik Kincl. „Parádička!!!“ napsal nadšeně král střední váhy Oktagonu.

KSW 83 v číslech

HLAVNÍ KARTA

Chalidow (Pol.) vs. Askham (Brit.), výhra Chalidov 3. kolo KO

Szpilka (Pol.) vs. Pudzianowski (Pol.), výhra Szpilka 2. kolo KO

Pawlak (Pol.) vs. Romanowski (Pol.), výhra Pawlak 5. kolo TKO

Wrzosek (Pol.) vs. Stoica (Pol.), výhra Wrzosek 1. kolo submise

Materla (Pol.) vs. Paczuski (Pol.), výhra Materla 1. kolo KO

PRELIMS

BRICHTA vs. Kazieczko (Polsko), výhra BRICHTA na body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud