13. srpna 2021 • 14:30

Dozvuky LOH ONLINE: doping u Britů, Němka čelí žalobě za týrání zvířat

Autor: iSport.cz, swp
Vstoupit do diskuse
15
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

16 dní, 11 medailí pro Česko. Letní olympijské hry v Tokiu, které proběhly s ročním odkladem, skončily. Češi mohli oslavit rekordní medailovou bilanci, díky které skončili v pořadí národů na 18. místě. Celý průběh olympiády jsme sledovali v online reportáži, v které vám teď budeme přinášet tokijské dozvuky.



ONLINE PŘENOS - Olympiáda minutu po minutě
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
Adam Ondra Adam Ondra COVID-19 COVID-19 Jiří Prskavec Jiří Prskavec Josef Dostál Josef Dostál Lukáš Krpálek Lukáš Krpálek Markéta Vondroušová Markéta Vondroušová Program dne Program dne
Obnovit
Zprávy ze dne 18. 7. 2021
22:35
18. 7. 2021
COVID-19

TENIS: Americká vítězka dvou turnajů okruhu WTA Coco Gauffová (17) měla pozitivní test na koronavirus a přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. „Vždycky bylo mým snem reprezentovat USA na olympiádě a doufám, že k tomu v budoucnu budu mít ještě mnoho příležitostí,“ napsala 25. hráčka světového žebříčku Gauffová na twitteru.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
18:00
18. 7. 2021
COVID-19

Podle agentury AP jsou nakaženými sportovci jihoafričtí fotbalisté Thabiso Monyane a Kamohelo Mahlatsi. Pozitivní test měl také videokouč. Zbytek týmu měl testy negativní. Jihoafričané mají vstoupit do olympijského turnaje ve čtvrtek zápasem proti Japonsku.

COVID-19 se prokázal také u jihoafrického ragbyového trenéra Neila Powella, který putoval do izolace v Kagošimě, kde se tým připravuje. Kouč o turnaj přijde, protože musí být izolován dva týdny. Powell byl podle mluvčího týmu očkován vakcínou Johnson & Johnson koncem května.

Do karantény zamířilo po příletu do Japonska šest britských atletů a dva členové jejich doprovodu, kteří se během letu dostali do kontaktu s nakaženým, jenž nepatřil k výpravě. „Všichni byli na letišti otestováni s negativním výsledkem a negativní test měli i po příletu. Pro ty sportovce i jejich doprovod je to zklamání, ale naprosto respektujeme pravidla,“ uvedl šéf britské mise Mark England.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
13:04
18. 7. 2021
COVID-19

Dvojnásobná vítězka Newyorského maratonu Tegla Loroupeová měla před cestou na olympijské hry v Tokiu podle agentury AP pozitivní test na koronavirus. Osmačtyřicetiletá Keňanka je vedoucí týmu uprchlíků, jehož odlet z tréninkové základny v Dauhá se kvůli tomu zdržel. Téměř tři desítky sportovců z týmu uprchlíků a další členové doprovodu měli testy negativní. V příštích dnech by se měli vydat do Tokia. Šéfka mise Loroupeová zatím z Dauhá neodletí. Oficiálně její nákaza covidem-19 potvrzena nebyla.

Zprávy ze dne 18. 7. 2021
8:13
18. 7. 2021
COVID-19

V olympijské vesnici už se objevil koronavirus i mezi sportovci. Pozitivní test měli podle organizátorů dva zahraniční účastníci her v Tokiu. Nákaza se prokázala také u jednoho sportovce mimo vesnici. Jejich totožnost pořadatelé neuvedli. Do izolace putoval z tokijského letiště Narita podle agentury Reuters kvůli pozitivnímu testu také člen Mezinárodního olympijského výboru Rjo Sung-min, bývalý korejský stolní tenista a olympijský vítěz z Atén 2004. Podle organizátorů se v souvislosti s olympiádou objevilo v dějišti her zatím 55 případů nákazy. V Tokiu bylo v sobotu hlášeno 1410 nových případů covidu-19, nejvíce za poslední půlrok. V metropoli platí kvůli zvýšenému výskytu koronaviru stav nouze.

Sledujte olympiádu minutu po minutě ONLINE na iSport.cz >>>

Kryscina Cimanouská dává cennou medaili do dražby
Kryscina Cimanouská dává cennou medaili do dražby

Vstoupit do diskuse
15
Články odjinud


Články odjinud