19. června 2012 • 11:18

Zubař, oční, rehabilitace. Olympionici budou mít na Hrách polikliniku

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Komplexní zdravotní péče a rychlá pomoc v případě náhlých problémů čeká sportovce na Hrách v Londýně. V olympijském areálu totiž budou mít k dispozici vlastní polikliniku v přepočtu za 724 milionů korun. Kromě lékařů a fyzioterapeutů je čeká i bezplatná péče u zubaře a na očním oddělení.



Zdravotnické středisko v olympijském areálu má fungovat s nepřetržitým provozem a mělo by se postarat zhruba o dvě stě pacientů denně.

Účelem luxusního objektu, na které Mezinárodní olympijský výbor (MOV) přispěl 293 miliony korun, bude zejména rehabilitace a odstraňování drobných poranění. Velký nápor má mít i oční oddělení, kde sportovci například dostanou v případě potřeby na počkání brýle.

„I to nejmenší onemocnění může mít závažné důsledky na konečný výkon. Proto jsme tvrdě pracovali a nabídneme sportovcům skvěle vybavenou poliklinikou, která umí rychle poskytnout pomoc i odpovídající zacházení přímo v dějišti Her,“ vysvětlila vznik zařízení ředitelka olympijského organizačního výboru Debbie Jevansová listu Independent.

Organizátoři však zdůrazňují, že poliklinika bude výhradně pro okamžité a neodkladné případy, nikoliv pro řešení dlouhodobých potíží. Výjimkou je zubní oddělení.

„Chtěli bychom pomoci především sportovcům, v jejichž zemích není péče na odpovídající úrovni, nebo těm, kteří si to jednoduše nemohou dovolit,“ uvedla Wendy Turnerová, jedna ze šesti zubařů na klinice.

Po Hrách bude zařízení sloužit veřejnosti.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud