15. února 2016 • 04:56

Žádná pauza. Soukalová už ladí formu na MS, říká trenér Rybář

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bude mít zvláštní režim. Ostatně, jako vždy. Žádná cesta domů, žádné přebalení kufru, žádná pusa s rodinou ani s přítelem den po svátku svatého Valentýna. Veronika Vítková nebo Michal Šlesingr sice dostanou po návratu z USA den na oddych v Česku, zatímco Gabriela Soukalová…pro ni platí cesta rovnou na přípravu do slovinské Pokljuky.



„Neřekl bych, že to je nějaká mediální ochrana, spíše jde o to, aby tělo dostalo, co potřebuje a pak aby se podařilo udržet její zdraví. To je ve sportu strašně důležité,“ uvedl šéftrenér Ondřej Rybář pro ČT. Udržet českou biatlonovou superstar ve formě do vrcholu sezony – to je o co tu jde.

„Uvidíme, jaký trénink nastavíme, to ukáže až aktuální situace po návratu ze zámoří, a jak její tělo bude fungovat po přesunu. Ještě je potřeba udělat drobný krůček, ale ona sama dělá maximum, aby letos tu formu k mistrovství světa měla,“ chválil ji Rybář.

Gabriela Soukalová při střelbě ve stíhačce v Presque Isle, kterou nakonec vyhrálaFoto Petr Slavík/Český biatlon

Nebude to však jen o české lídryni SP. Další úkoly budou připravit Ondřeje Moravce , jehož aktuálně trápí horečka a musel kvůli ní vypustit všechny podniky v Presque Isle, ale i zapracovat na střelbě Lucie Charvátové, jež se ani tentokrát v ženské štafetě nevyvarovala trestnému kolu.

„Lucka tam zatím své místo má, ale uvidíme na mistrovství. Tam by mělo odjet pět nejlepších závodnic a s těmi je prostě potřeba v nominaci počítat,“ přiznal Rybář. A tak zatímco mezi ženami se bude na nadcházejícím ME bojovat (zřejmě mezi Landovou, Jislovou, Tomešovou) o jedno místo, muži mají zatím jisté z pěti jmen jen tři.

Moravec, Šlesingr, Krčmář a pak… rozhodne se na přípravě i během ME, které se uskuteční příští týden v ruském Ťumeni. „Rozhodne aktuální forma i poznatky trenérů. Toho času ale není moc. Po cestě ze zámoří to budou první dny, kdy se sportovci budou snažit vyrovnat s časovým posunem a hned na to navazujeme přípravou. A pak už bude přímo odlet do norského Osla,“ dodal Rybář.

České biatlonistky nenašly ve štafetě konkurenci a slaví první místo
České biatlonistky nenašly ve štafetě konkurenci a slaví první místo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud