7. prosince 2019 • 18:45

Štafetovou bitvu ovládlo Norsko. Češi se propadli na trestném kole

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonová štafeta mužů skončila v týmovém závodě v Östersundu na 13. místě. Český tým se tři úseky držel okolo první desítky, než přišla osudná ležka Michala Krčmáře, po které olympijský medailista musel na trestné kolo. Po souboji do posledního kola vyhráli Norové před Francouzi. Češi ztratili skoro čtyři a půl minuty. 



Poslední sezonu závodící Šlesingr rozjel štafetu na 12. místě. Moravec sice byl po střelbě vleže šestý, ale vstoje měl problémy. Třikrát dobíjel a Štvrteckého vyslal na trať z devátého místa, ale už s odstupem minuty a 50 sekund na čelo závodu.

Po úseku dvacetiletého Štvrteckého česká štafeta figurovala na jedenácté pozici a finišman Krčmář ji do první desítky nedostal. Vleže minul první tři rány, jeden terč nesestřelil ani po dodatečných výstřelech. Musel na trestné kolo a byl až šestnáctý. V závěrečném kole stříbrný olympijský medailista české umístění o tři místa zlepšil.

Norsku zařídili výhru Johannes Dale, Erlend Bjöntegaard a bratři Tarjei a Johannes Böové. Druhá dojela Francie a z bronzu se radovali Italové.

V neděli úvodní díl sezony v Östersundu uzavře štafeta žen na 4x6 km. České kvarteto rozjede Jessica Jislová a po ní budou následovat Lucie Charvátová, Markéta Davidová a Eva Kristejn Puskarčíková. Start je v 15:30.

Muži - štafeta (4x7,5 km):

1. Norsko (Dale, Bjöntegaard, T. Bö, J.T. Bö) 1:10:30,4 (0 trest. okruhů + 9 dobíjení), 2. Francie (Jacquelin, Fillon Maillet, Desthieux, M. Fourcade) -32,3 (1+7), 3. Itálie (Hofer, Bormolini, Cappellari, Windisch) -1:27,1 (0+8), 4. Rusko -1:41,4 (1+10), 5. Švédsko -2:00,7 (2+12), 6. Ukrajina -2:32,7 (0+9), ...13. ČR (Šlesingr, Moravec, Štvrtecký, Krčmář) -4:23,0 (1+14).

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud