17. ledna 2011 • 11:05

Neumannová promluvila: Na věřitele však zapomněla

Autor: Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedmadvacet dní trvalo Kateřině Neumannové (37), prezidentce zbankrotovaného světového šampionátu v lyžování, než zareagovala na výzvu Blesku. Ten nabídl, že dá věřitelům MS padesát tisíc korun, pokud mu bývalá lyžařka poskytne rozhovor.



Blesk.cz

Až včera jsme dostali, navíc nepřímo, odpověď. Neumannová, která se o víkendu skandálně vrátila do Liberce jako expertka České televize, se k naším otázkám sice vyjádří, ale pouze v rámci tiskové konference. Věřitelé tak kvůli ní opět ostrouhají...

Výzvu Blesk nejdříve otiskl 20. prosince na svých stránkách. O minulém víkendu se ji snažil Neumannové osobně předat při závěrečné etapě Tour de Ski v Itálii, ale nakonec dopis zaslal na e-mailovou adresu šéfky libereckého mistrovství. nTo skončilo dluhem 108 milionů korun.



Odpověď však Blesk získal až včera prostřednictvím ČTK, které Neumannová řekla, že chystá tiskovou konferenci. „Proběhne během jednoho až dvou týdnů, aby mě nemuseli lidé z Blesku nahánět všude možně. Ráda svůj názor řeknu všem,“ narážela zřejmě na vzájemný lyžařský souboj na Alpe Cermis.

Pro věřitele, kterým jsme slíbili 50 tisíc korun, to znamená jediné – vzhledem k tomu, že Neumannová stále odmítá osobní rozhovor, příspěvku od Blesku se zatím nedočkají.

Kateřina Neumannová s trofejemi pro vítěze libereckého šampionátuFoto Pavel Mazáč (Sport)


Olympijská vítězka z Turína se také vyjádřila, proč neodmítla nestoudnou nabídku České televize a komentovala víkendové Světové poháry ve Vesci.

„Pro mě je to sportovní akce, jediný SP v běhu na území České republiky, který předchází mistrovství světa, takže ten závod beru jako každý jiný,“ uvedla. Návrat na místo činu jí tak přišel zcela v pořádku.



O samotném dluhu, který po jejím libereckém úřadování zůstal, však mluvit nechtěla.

„Je to věc, kterou řeším dlouhodobě. Nerada bych tímto tématem narušovala práci organizátorů,“ zmínila. K tomu se dá říct jen to, že dva roky nesplacené dluhy jsou opravdu dlouhodobým přístupem a že práce pořadatelů byla narušena už tím, že Neumannová přijala nabídku ČT.

Těžko se dá odprostit od problematického MS, když jeho hlavní představitelka závody komentuje.

Kateřina Neumannová na trati
Kateřina Neumannová na trati

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud