1. března 2019 • 15:30

Štafetu na MS vyhráli Norové, Češi doběhli s velkou ztrátou jedenáctí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Norští běžci na lyžích na mistrovství světa prodloužili neporazitelnost ve štafetě, ve které získali desátý titul za sebou. Čtveřice Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Röthe a Johannes Hösflot Klaebo dnes v Seefeldu porazila Rusko o 39 sekund. Třetí skončila Francie.



Čeští reprezentanti obsadili s odstupem šesti a půl minuty jedenácté místo, horší byly jen Kanada, Ukrajina a Čína. Michal Novák po prvním úseku předával na desátém místě devět sekund za favority, Miroslav Rypl pak ale nabral velkou ztrátu, kterou Adam Fellner s Petrem Knopem ještě navýšili.

O norském vítězství po vyrovnaném průběhu rozhodl v závěrečném úseku Klaebo, který ujel Sergeji Usťugovovi a na mistrovství po triumfech v individuálním sprintu i sprintu dvojic získal třetí zlato. Röthe navázal na výhru ze skiatlonu a Sundby na zlato z klasické patnáctky. V Seefeldu norští běžci ovládli všechny dosavadní mužské závody a soupeři budou mít poslední šanci narušit jejich nadvládu v nedělním závodě na 50 km.

Třetí příčku obsadila s minutovou ztrátou Francie. Bronz jí zajistil Richard Jouve, když v cílové rovince přesprintoval Perttua Hyvärinena. Finové tak na posledních metrech přišli o možnost získat první medaili z mistrovství světa ve štafetě od roku 2009.

Mistrovství světa v klasickém lyžování v Seefeldu (Rakousko):

Muži - štafeta 4x10 km: 1. Norsko (Iversen, Sundby, Röthe, Klaebo) 1:42:32,1, 2. Rusko (Larkov, Bessměrtnych. Bolšunov, Usťugov) -38,8, 3. Francie (Backscheider, Manificat, Parisse, Jouve) -1:01,0, 4. Finsko -1:02,8, 5. Švédsko -1:39,5, 6. Německo -1:48,3, 7. Kazachstán -1:48,9, 8. Švýcarsko -1:49,9, 9. USA -4:06,4, 10. Itálie -4:42,7, 11. Česko (M. Novák, Rypl, Fellner, Knop) -6:33,8.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud