28. srpna 2019 • 13:35

Budoucnost fenomenálního Hirschera? Rakušané odhadují, že ukončí kariéru

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdná kariéra lyžaře Marcela Hirschera se podle rakouských médií nejspíš chýlí ke konci. Třicetiletý fenomenální slalomář se ve středu 4. září vyjádří ke své budoucnosti, a jak uvedl list Salzburger Nachrichten, učiní tak v přímém přenosu v hlavním vysílacím čase na televizní stanici ORF. A vše prý nasvědčuje tomu, že osminásobný celkový vítěz hodnocení Světového poháru oznámí před širokým publikem odchod do sportovního důchodu.



O Hirscherově budoucnosti se spekuluje delší dobu. Nyní navíc excelentní technik podle listu netrénuje na sněhu, na začátku srpna zase zrušil mediální den. Také nedávná vyjádření některých soupeřů jako Teda Ligetyho či Felixe Neureuthera na sociálních sítích naznačila jeho odchod. Dobrým důvodem by mohlo být i to, že vloni v říjnu se Hirscher stal otcem syna, který se narodil jeho ženě Lauře.

Hirscher v minulé sezoně poosmé za sebou získal velký křišťálový glóbus za celkové prvenství v SP a v Aare vybojoval sedmý titul mistra světa. Dvojnásobný olympijský vítěz startuje v SP od roku 2008, vyhrál 67 závodů a šestkrát ovládl hodnocení slalomu i obřího slalomu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud