16. prosince 2021 • 13:59

Stříbrný návrat! Ledecká na prkně kosila soupeřky, ve finále přišel pád

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ester Ledecká se úspěšně vrátila po více než roce na snowboard. V paralelním obřím slalomu SP v italské Carezze suverénně došla až do finále, v rozhodující jízdě proti Daniele Ulbingové z Rakouska ale česká obojživelnice spadla a skončila tak druhá.



Ledecká dávala v poslední době přednost závodům ve sjezdovém lyžování a Světový pohár na snowboardu jela po roce a čtyřech dnech. Předtím na něm závodila loni v prosinci, kdy vyhrála obří slalom v Cortině d'Ampezzo. A právě tam se v sobotu pojede další paralelní obří slalom SP.

Ledecká jasně vládla v Carezze kvalifikaci, kterou vyhrála skoro o dvě vteřiny. Mohla si díky tomu vybírat trať a celou vyřazovací část odjezdila v červených brankách.

V první jízdě malinko ztrácela na Němku Carolin Langenhorstovou, ale výborně zajela spodnější pasáž a s přehledem postoupila. Ve čtvrtfinále si poradila se Švýcarkou Ladinou Jennyovou a osmnáctiletou Japonku Cubaki Mikiovou porazila v semifinále o 33 setin.

Útok na třetí výhru v Carezze, kde triumfovala v letech 2015 a 2017, skončil v osmé brance finálové jízdy. Ledecká chybovala při výjezdu z předešlé brány a při snaze dostat se do pravotočivé zatáčky spadla na záda. Sice se do trati stihla vrátit, ale s Ulbingovou prohrála o tři a půl vteřiny.

Na snowboardu se šestadvacetiletá Ledecká probojovala na stupně vítězů ve Světovém poháru již po dvaatřicáté z 54 závodů. Na kontě má 19 výher, druhá skončila podeváté v kariéře.

Třetí byla Němka Ramona Hofmeisterová, která vede po třech závodech celkové pořadí SP paralelních disciplín. Závod mužů vyhrál Němec Stefan Baumeister. Další čeští reprezentanti Zuzana Maděrová, Klára Šonková, Adam Počinek a Viktor Brůžek skončili v kvalifikaci.

SP v alpském snowboardingu v Carezze (Itálie) - paralelní obří slalom

Muži:
1. Baumeister (Něm.), 2. Loginov (Rus.), 3. Coratti (It.), ...67. Počinek, 69. Brůžek (oba ČR).

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. I Sang-ho (Korea) 220 b., 2. Baumeister 196, 3. Loginov 151.

Ženy:
1. Ulbingová (Rak.), 2. Ledecká (ČR), 3. Hofmeisterová (Něm.), ...47. Šonková, Maděrová (obě ČR) - diskvalifikována.

Průběžné pořadí SP (po 3 z 12 závodů): 1. Hofmeisterová 190, 2. Ulbingová 181, 3. Zoggová (Švýc.) 162, ...10. Ledecká 80.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud