20. listopadu 2011 • 17:30

Pokerový král Staszko: Svlékl šťastnou košili! A jak dopadl?

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě se nestačil vzpamatovat z kolotoče, který se s ním roztočil po veleúspěchu v Las Vegas a už si zase bojoval o balík! Pokerový bůh Martin Staszko (35), který v Americe vyhrál 101 milionů korun, reprezentoval Česko na neoficiálním mistrovství světa v Londýně.



Foto 

Den před turnajem se chystal tak, jak to má nejradši – dal si dobrou večeři a pivo. Nedělní Blesk s ním byl v sobotu přímo u stolu! Staszko si však tentokrát neoblékl šťastnou flanelovou košili, s níž se v USA proslavil a brzo byl vyřazen.

Staszko se vrátil z Las Vegas před týdnem v neděli, ale v pátek odpoledne už nastoupil do letadla směr Londýn. Bylo vidět, jak je unavený. Druhé místo na nejslavnějším pokerovém turnaji mu zajistilo nevídanou popularitu.

„V posledních dnech toho bylo hodně. Každý se mnou chce mluvit, zvou mě televize. Jenže nejde, abych to všechno stíhal,“ utíral si třinecký rodák zdánlivě zpocené čelo.

Úsměv na tváři pokerového milionáře Staszka
Úsměv na tváři pokerového milionáře Staszka


Pak už se s redaktorem Nedělního Blesku pustil do rozboru pokeru. „V Londýně už jsem párkrát byl, ale stejně nevím, kde můj hotel je. Mám to ale napsané,“ hlásil Martin při cestě na metro. Vyndal utržený papírek, kde si poznačil název a za 45 minut už mířil do pokoje luxusního hotelu Park Plaza.

Skromný chlapík vyřídil pár mailů a za hodinku už s redaktorem Nedělního Blesku vyrazili do hospůdky Red Lion. Objednal si masový gril mix, zapil ho oblíbeným pivkem a pomalu přemýšlel o turnaji.

Jak si před akcí, které se účastní i pokerové hvězdy jako Gus Hansena, či bývalý hvězdný anglický fotbalový reprezentant Teddy Sheringham, věřil?

„Dostanu nějaké žetony a do ruky dvě karty. Nějak se s tím zase poperu,“ smál se Staszko těsně předtím, než usedl za pokerový stůl a pustil se do boje o prémii 4,7 milionu korun. Tentokrát mu však štěstí nepřálo...

Co hrál Martin Staszko za turnaj?
** Reprezentoval Česko na neoficiálním MS

** Účastnilo se ho 135 hráčů z celého světa, prvních 9 dostane prémii

** Dotace turnaje je 10 milionů korun, vítěz bere téměř polovinu

** V turnaji je i Staszkův jediný přemožitel z Las Vegas Němec Pius Heinz

** Všichni hráči byli pozvaní, nikdo nemusel platit buy-in (povinný vstupní poplatek)
Vstoupit do diskuse
1

Dejte nám like a sledujte nás!

.
instagram
Články odjinud