Pavel Novotný
3. listopadu 2012 • 11:50

Naše národní hrdost bude na Češky stačit, věří srbský kapitán

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Nezáleží na tom, kde hrajete. Ve Fed Cupu existuje tlak doma i venku, jde o jiné zápasy než na normálních turnajích," nepřikládá velký význam domácímu prostředí srbská jednička Ana Ivanovičová. Stejného názoru je ale kapitán českých soupeřek Dejan Vranes.



Srbský kouč se pokusí dovést svou zemi k prvnímu titulu ve Fed Cupu v historii a napodobit tak mužské kolegy, kterým se to povedlo v rámci Davisova poháru roce 2010. Vranes věří, že domácí prostředí může být více svazující pro českou výpravu, než pro jeho svěřenkyně.

"V těchto zápasech, kde jsou soupeřky na podobné úrovni, může být podpora domácích fanoušků rozhodující, na druhou stranu hrát pod takovým tlakem a očekáváním veřejnosti může mít na psychiku domácích i opačný efekt. Kdo se lépe dokáže s tímto tlakem vypořádat, bude mít velkou výhodu," řekl srbský kapitán pro fedcup.com.

I přesto, že Petra Kvitová bude jako světová sedmička v duelech proti dvanácté Ivanovičové a dvaadvacáté Jankovičové v utkání favoritkou, srbský kouč v tom nevidí velký problém.

Český tým se utká o titul se SrbkamiFoto ČTK

Podle Vranese už nejsou jeho svěřenkyně na takové úrovni, jako když vládly světovému žebříčku, ale v týmové soutěži se vždy dokáží vybičovat k nejlepším výkonům.

"Jsme hrdý národ a touha vyhrát pohár bude na naší straně silnější," je přesvědčen lodivod srbského týmu.

"Všichni v našem týmu chtějí vyhrát a myšlenkami jsou jen u tohoto zápasu. Mnoho let jsme budovali tým, který by byl schopen dojít až na vrchol a teď jsme tomu blízko," dodává kapitán.

"Vyhrát je náš sen, který se snad vyplní. Chceme se zapsat do dějin, uděláme pro to maximum. To, o čem jsme vždy snili, je tak blízko," říká Vranes.

Srbský ženský tým se chce po víkendovém klání zapsat po bok Novaka Djokovice, Janko Tipsareviče, Viktora Troického a Nenada Zimonjiče, kteří zvítězili v již zmíněném daviscupovém ročníku 2010.

"Srbský národ miluje hrdiny a každý úspěch si nesmírně užívá. Tenisté se již do naší historie zapsali, teď je řada na holkách. Když se to povede, všechno se změní," létá v oblacích nehrající kapitán českých soupeřek.

Obě srbské tenistky se příliš v lásce nemají
Obě srbské tenistky se příliš v lásce nemají

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud