25. května 2009 • 16:58

Šafářová: Williamsová? Těším se!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Lucie Šafářová porazila v prvním kole French Open německou naději Sabine Lisickou a postoupila do druhého kola vstříc duelu s Američankou Venus Williamsovou.



"Určitě se na ten zápas těším. Je to výborná hráčka, hraje výborný tenis, ale já se s tím pokusím poprat," řekla dvaadvacetiletá brněnská tenistka směrem k zápasu s turnajovou trojkou.

Se starší ze sester Williamsových hrála dvakrát a oba duely prohrála. Naposledy letos na antuce v Římě, kde podlehla ve třech setech.

"Byla silná a ukázala, že má talent. Musím ji pochválit," řekla v Itálii o Šafářové bývalá světová jednička. Na antuce může cítit větší šanci na možné překvapení.

"Síla, kterou sestry Williamsovy vyvinou, a servis, který ona má, to je samozřejmě na antuce hratelnější. Nějaké zkušenosti s ní už mám, vím, co od ní mohu očekávat. Snažím se pomalinku posouvat kupředu a čekám na nějaký dobrý výsledek," konstatovala levou rukou hrající Šafářová.

Do zápasu s Lisickou vstupovala s negativní bilancí 0:1. S o tři roky mladší soupeřkou prohrála letos v Memphisu.

"To je vždycky hrozně nepříjemné. Ona výborně servíruje, což člověka dostává pod tlak, ale musím říct, že v prvním setu ani moc dobře neservírovala. To byl oproti Memphisu markantní rozdíl," vysvětlila Češka.

Vítěznou grandslamovou premiéru ve dvouhře má za sebou Lucie Hradecká. "Nervy to samozřejmě byly, ale snažila jsem se to nebrat jako grandslamový zápas, ale jako obyčejný zápas na nějakém úplně normálním turnaji," řekla finalistka turnaje ve Štrasburku, která v prvním kole nedala šanci Yvonne Meusburgerové z Rakouska.

Soupeřka vypadala po kvalifikaci unaveně a pražská rodačka jí povolila jen tři hry. "Špatně se i pohybovala a hrála hodně volně, což mi docela vyhovovalo, protože jsem věděla, že mi ničím neublíží. Věděla jsem, že když já neudělám chyby, tak to bude v pohodě," popsala duel, který netrval ani hodinu.

Díky úspěchu z minulého týdne se Hradecká posunula na 67. místo světa, což je její dosavadní maximum. "Tak si to zkouším užívat na kurtu," usmála se.

A proč začíná stoupat ve dvouhře až ve čtyřiadvaceti letech? "Povedlo se mi srovnat hlavu - nehrát na kurtu tak riskantně, spíš využívat své vlastní síly, věřit vlastnímu tenisu," naznačila.

Jiří Vaněk, který letos hrál převážně challengery, se probojoval do hlavní soutěže na Roland Garros z kvalifikace.

"Už to byl vůbec úspěch, protože jsem to vůbec nečekal. Výsledky jsem měl mizerný, ale v kvalifikaci jsem zase našel svoji formu," řekl český hráč.

V prvním kole ale neměl šanci v souboji s Chilanem Fernandem Gonzalezem. Vypracoval si jediný brejkbol, který nevyužil. "Uklidil ho na lajnu a jinak jsem na jeho servis nemohl skoro hrát," řekl Vaněk.

Konečně ho netrápí bolavá záda, ale výkony se nelepší. "To je paradox - zdravotně jsem v pořádku, ale forma jde do pytle," povzdechl si.

Pro Vaňka bylo letošní Roland Garros možná posledním. V žebříčku se propadl na 155. místo a pokud do konce roku vypadne i z druhé stovky, možná ukončí kariéru. "Jsem příliš starej na to, abych jezdil na ty challengery s mladejma klukama," řekl jednatřicetiletý tenista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud