6. prosince 2011 • 14:26

Rezek dal za Famagustu gól šest vteřin po začátku druhé půle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový reprezentant Jan Rezek se v kyperské lize v dresu Anorthosisu Famagusta blýskl gólem šest vteřin po začátku druhé půle duelu s Olympiakosem Nikósie. Zařídil tak výhru 2:1, navíc gólem, který sám označil za jeden z nejhezčích v kariéře. Jen ho mrzí, že se v závěru nechal vyprovokovat a vykoledoval si svou vůbec první červenou kartu.



Rezek hned po rozehrávce v druhé půli vyrazil po pravém křídle, spoluhráč ho našel skvělým pasem mezi obránce a český útočník lobem z hranice pokutového území dal svůj pátý gól v sezoně. Navíc se dostal na třetí místo tabulky střelců kyperské ligy. Navíc čtvrtá Famagusta zásluhou cenné výhry stáhla náskok vedoucí Omonie Nikósie na šest bodů.

"Určitě ten gól patří k nejhezčím, jaké jsme kdy dal. Rozehrávali jsme ve středovém kruhu a dostal jsem hned balon do křídla.

Hráči soupeře trošku zaspali, předběhl jsem obránce a z úhlu jsem lobem přehodil gólmana," popsal svou trefu Rezek pro web svého agenta Ondreje Chovance.

Famagusta tak vedla 2:0, ale zápas si ještě hodně zkomplikovala. "Oni v 79. minutě snížili nechytatelnou střelou do šibenice a navíc jsem já dostal červenou kartu. Byla to hloupost.

Zápas byl dost vyhecovaný, domácí do nás šli tvrdě hned od začátku. Před vyloučením do mě protihráč zajel na naší půlce.

Jan Rezek přidává druhý gól ČechůFoto Pavel Mazáč (Sport)
Byl jsem z toho rozhozený a jak běžel po tom faulu kolem mě, já ho trochu štrejchnul nohou do stehna ještě ze země. Nebyl to žádný kopanec, ale on se svalil a sudí mě vyloučil," popsal incident z 83. minuty.

Zbývajících sedm minut musel držet svým spoluhráčům palce, aby výhru udrželi. "V kabině jsem trnul. Naštěstí to dopadlo dobře. Sudí pak dal za brutální zákrok červenou i jednomu z domácích hráčů.

Nikdo ze spoluhráčů mi nic neříkal, ale omluvil jsem se jim. Pak jsem požádal, abych mohl jít na tiskovku, a tam jsem se v angličtině omluvil lidem. Hlavně, že nás to nestálo body," dodal Rezek.

Pro něj šlo o nezvyklou situaci, protože červenou kartu dosud v kariéře nikdy nedostal. "Byla moje úplně první v profesionální kariéře. Bohužel. Byl to chvilkový zkrat. Hodně mě to bolelo, tekla mi krev z kotníku, ale měl jsem se udržet, to je jasné," řekl Rezek.

Nyní mu hrozí disciplinární trest. "Tvrdili mi, že můžu dostat až tři zápasy. Hraje se i Kyperský pohár, tak bych snad něco mohl umazat v něm.

A možná dostanu i nějakou pokutu v klubu. Zatím mi nikdo nic neříkal, ale počítám s ní. Byla to moje hloupost a doufám, že už jsem si červené karty na dlouhou dobu vybral," dodal.

Velká radost Jana Rezka
Velká radost Jana Rezka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud