Jonáš Bartoš
4. května 2016 • 21:30

Sparta překvapila jako Leicester, řekl kouč Jablonce. Ščasný mladíky chválil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kadlec, Březina, Mareček, Sáček, Turyna a další. Tahle jména běhala v letenském dresu ve středu po hřišti. Základní sestava Sparty na odvetu semifinále poháru s Jabloncem (1:2) čítala až na gólmana Štěcha výhradně samé juniory a dorostence. Jablonecký trenér Zdenko Frťala i domácí kouč Zdeněk Ščasný letenské mladíky za výkon v ostré premiéře chválili. „Kluci mě překvapili,“ neskrýval spokojenost i po porážce a vyřazení Zdeněk Ščasný.



Jablonec šel do odvety v roli jasného favorita. S domácí výhrou 2:0 v zádech, navíc s vědomím, že proti plné sestavě nastoupí výběr sparťanské mládeže. „Když jsme viděli domácí sestavu, nejen pro nás to bylo podobné překvapení, jako když Leicester získal titul,“ říkal s nadsázkou jablonecký trenér Zdenko Frťala.

„Museli jsme na to kluky připravit, aby nic nepodcenili, I v juniorském věku mají sparťanští hráči kvalitu, kdybychom něco podcenili, mohlo by se to krutě vymstít. V zápase bylo důležité, abychom dali gól a zklidnili se. Domácí neustále hrozili rychlými protiútoky, klobouk dolů před domácími fanoušky, jak povzbuzovali,“ hodnotil jabloneckou výhru a postup do finále.

Sparta - Jablonec: Pohledný gól mladíka Turyny, dorost snížil na 1:2
Video se připravuje ...

Přes porážku 1:2 byl s výkonem svých svěřenců spokojený i Zdeněk Ščasný. „Kluky známe, ale překvapili mě v takhle těžkém zápase. S tolika mladíky v sestavě můžete jedině ztratit. Hráli s obrovským nasazením, odvážně, velice sympaticky,“ chválil sparťanský kouč.

Za jeho tým nastoupila netradiční sestava plná mladých tváří. Vyjma gólmana Marka Štěcha všechno hráči maximálně ve věku 21 let. „Celou fotbalovou veřejnost určitě pozitivně překvapili. Velká nervozita u nich nebyla, ale spousty situací ztráceli jednoduchými nákopy. V soubojích bylo vidět, že to jsou junioři, Pro ně to byl obrovský zážitek, určitě prohráli se ctí,“ vyzdvihl mladé hráče soupeře jablonecký Frťala.

Sparta - Jablonec: Martin Doležal zvyšuje na 2:0 proti mladíkům
Video se připravuje ...

Ščasnému v přípravě pomáhal trenér sparťanské devatenáctky David Holoubek, vedl i předzápasovou poradu. V utkání seděl i na lavičce, aby viděl v akci hráče, které z mládežnických celků velmi dobře zná.

„Důležité bylo, že kluci mohli hrát to, na co jsou zvyklí, ničím jsme je nesvazovali. Říkali jsme jim, že to mají za odměnu, že i když něco zkazí, nic se neděje. Bylo lepší, když nastoupili kombinovaně s juniorkou, než s áčkem, jinak by asi u nich byla nervozita větší. Pomohl jim i vstup do zápasu, lidi byli skvělí, fantasticky reagovali,“ ocenil Ščasný.

Sparta sice s Jabloncem prohrála 1:2, mladící v sestavě se ale za výkon stydět nemusí. „Absolutně nejvíc mě zaujal Sáček, patřil k nejlepším hráčům na hřišti,“ hovořil konkrétně Ščasný o šikovném středním záložníkovi. „Někteří už s námi delší dobu trénují. Ten zápas pro mě byl hrozně poučný, abych věděl, kdo se s námi zapojí do další přípravy.“

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Mladík sparťan Sáček: Nemáme se za co stydět
Video se připravuje ...

Střelec Turyna: Nikdo se nebál, chtěli jsme se ukázat
Video se připravuje ...

Wágner: Proti mladým sparťanům jsme mohli jen ztratit
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud