22. ledna 2018 • 16:50

Vaněček podzimními góly zaujal až v Íránu. Teplice ale odmítly miliony

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už mohl kopat na Blízkém východě, ale nakonec zůstává. Přestup útočníka Davida Vaněčka, o kterého projevil zájem íránský klub Esteghlal FC Teherán a poslal i konkrétní nabídku, vedení Teplic odmítlo.



David Vaněček vstřelil na podzim sedm gólů a zaujal až v Teheránu. Vytipoval si ho český trenér Jiří Saňák působící v Esteghlalu FC. Vedení „sklářů“ však zajímavou nabídku odmítlo, protože po odchodech Aleksandara Šušnjara (Mladá Boleslav) a Martina Filla (Baník Ostrava) nechce přijít o dalšího klíčového hráče.

„Jednalo se o částku kolem jedenácti milionů korun, v případě naplnění bonusů až patnáct milionů,“ uvedl důvěryhodný zdroj deníku Sport.

Vedle Vaněčka mají Severočeši v útočné řadě ještě Marka Červenku, Nermina Haljetu a juniora Dominika Šupa.

Teplice zároveň dotáhly příchod krajního záložníka či obránce Jana Shejbala z Hradce Králové. Opačným směrem zamířil Otto Urma. „Oba potřebovali novou motivaci a změnu, navíc oběma v létě končila smlouva. Je to výhodný transfer pro obě strany,“ řekl sportovní ředitel Jakub Dovalil, jenž poznal Shejbala ještě coby mládežnického reprezentanta.

Shejbalův talent oslovil před lety v dorostenecké kategorii i současného teplického kouče Daniela Šmejkala. „Chtěl jsem ho kdysi do mládeže Slavie, ale dal přednost Hradci Králové. Je to levonohý rychlostní typ hráče, který nám vstřelil na podzim v poháru krásnou branku, navíc pravou nohou. Věříme, že nám pomůže,“ dodal Šmejkal.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud