10. dubna 2018 • 18:05

Van Kessel se zranil, v Oxfordu nejspíš dohrál. Pošlete ho zpět, píší fanoušci

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uvedl se nádherným gólem, teď se ale nad ním zase stahují mračna. Gino van Kessel, ještě nedávno nejdražší hráč v historii české ligy, zřejmě naposledy oblékl dres třetiligového anglického celku Oxford United, kde hostuje ze Slavie. Po zranění, které si přivodil v zápase národního týmu, nebude trenérovi dostupný a klub neplánuje využít opci na jeho nákup.



Hráč, který v mládeži oblékal dres Ajaxu Amsterdam, začal svou anglickou misi velmi dobře, trefil se hned v prvním zápase. Jeho branka do sítě Portsmouthu byla navíc vyhlášena gólem měsíce. Jenže od té doby? Relativní ticho po pěšíně. Van Kessel přidal čtyři další trefy, dva měsíce zůstal na marodce kvůli svalovému zranění.

Zdravotní potíže jej vyřadily ze hry i teď. Van Kessel si při zápase za reprezentaci Curacaa zranil hamstring a z Oxfordu přicházejí zprávy, že do posledního zápasu sezony, který se má odehrát 5. května, už se nedá dohromady.

"V týdnu má podstoupit vyšetření. Myslím si, že takové zranění bývá na čtyři až pět týdnů," očekává kouč sedmnáctého celku třetí nejvyšší anglické soutěže. Šrám se podle posledních zpráv léčí o něco rychleji, než se očekávalo, nad Van Kesselovým zapojením do sestavy ale nadále visí otazník.

25letý útočník v Oxfordu hostuje z pražské Slavie. Anglický celek má možnost jej na konci sezony odkoupit za 900 tisíc eur, tedy zhruba 23 milionů korun. To by z reprezentanta Curacaa udělalo nejdražší posilu v historii klubu. Zatím to ale vypadá, že si Van Kessel trvalý přestup svými výkony nezasloužil a v létě poputuje zpátky do Prahy.

Jeho setrvání si nepřejí ani fanoušci. "Abych byl úplně upřímný, nedal bych za něj ani libru, pošlete ho co nejdřív zpátky," napsal jeden z nich ke zprávě listu Oxford Mail. "Věřím, že to je talentovaný hráč, ale je neuvěřitelně líný, hraje jen na sebe," přidal se další. Jiný z fandů zase zaperlil větou, že Van Kessel přistupuje ke hře jako by se procházel po pláži.

Rodák z Alkmaaru už ze Slavie hostoval v polské Lechii Gdaňsk, za tu odehrál jen tři zápasy. Sešívaní v letním přestupovém období znovu budou muset řešit, kam hvězdičku, jejíž přestup se zdaleka nevyvedl podle původních představ, poslat dál.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud