30. května 2015 • 09:55

Má v kole motor? Lídr Gira Contador opět upadl v podezření

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkony Alberta Contadora v italských horách nepřestávají přitahovat pozornost nejen fanoušků, ale i vedení Mezinárodní cyklistické unie. Ta nechala po dojetí 18. etapy Gira poněkolikáté zkontrolovat Contadorovo kolo, jestli v něm není zabudovaný motor. „Nemám v kole jeden motor. Mám je tam možná tři. Nebo dokonce pět,“ dopálil se už držitel růžového trikotu.



Podezření, která kolem něho i díky fantastickým výkonům krouží, už Alberta Contadora otravují. Poté, ve čtvrtek po etapě komisaři jeho kolo hned z cíle odtáhli vedle za plentu, kde ho rozebrali a prohlíželi jako kulomet při čistění, odpovídal Španěl s ironickým úsměvem. „Jsou to blbosti. Sci-fi. Se závoděním nebo běžným životem nemají nic společného,“ řekl.

Průběžné pořadí Gira

1. Contador 78:48:40, 2. Aru -4:37, 3. Landa -5:15, 4. Amador (Kost./Movistar) -8:10, 5. König -10:47, 6. Trofimov (Rus./Kaťuša) -11:11, 7. Hesjedal (Kan./Cannondale) -12:05, 8. Caruso (It./BMC) -12:14, 9. Kruijswijk -12:53, 10. Geniez (Fr./FDJ) -15:07, ...22. Kreuziger -1:19:35, 115. Vakoč -4:20:14.

Vedle hvězdy stáje Tinkoff-Saxo se kontrole za cílem ve Verbanii podrobili závodníci další čtyř týmů. Devátý muž celkové klasifikace Ryder Hesjedal z Cannondale-Garmin, vítěz čtvrteční etapy Philippe Gilbert z BMC, Rinaldo Nocentini z Ag2r a Kenny Elissonde z FDJ. Tentokrát nebyla přítomna italská policie jako například v San Remu, kde byla kole v úvodní fázi Gira také podrobena prohlídce.

Všechny dosavadní kontroly byly negativní. Nově podpořila přešetření aktivita francouzského listu L’Equipe, který spekuloval, jestli Contador nepodváděl v úterní etapě před Mortirolem. Tam měl defekt, převzal náhradní kolo a na něm obrovskou stíhací jízdou v nejtěžším kopci Gira dotáhl vedoucí závodníky.

I díky tomu má před sobotní poslední horskou etapou (a poslení na Giru, v níž se bude závodit o celkové pořadí) na prvním místě pohodlný náskok a je na nejlepší cestě italský etapový závod podruhé v kariéře vyhrát.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud