15. února 2015 • 15:34

Veterán Blažek je zpátky! Po zranění Hanuše nastoupí za Jihlavu

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední měsíce aktivní kariéry na lavičce? Kdepak. Brankář Jaromír Blažek jde ve dvaačtyřiceti letech do akce! Nastoupí hned v prvním jarním kole na hřišti Bohemians 1905, neboť jihlavskou jedničku Jana Hanuše trápí zdravotní problém. „Bavil jsem se s doktorem a vypadá to na čtrnáctidenní absenci,“ potvrdil stopku pro Hanuše kouč Luděk Klusáček. Je možné, že vynechá i druhé utkání se Slováckem.



Veterán Blažek , který po sezoně téměř jistě ukončí kariéru, odchytal v přípravě dva celé zápasy (s dánským Esbjergem 0:0 a v sobotu v generálce s Chrudimí 2:0), aniž by inkasoval. Dvakrát se v poločase prostřídal s Hanušem. Proti Brnu (1:1) udržel čisté konto a v duelu se Spartou (1:3) ho překonal pouze v závěru stoper Jakub Brabec.

„Je obdivuhodné, že Jarda tak dlouho vydržel. Vždyť já jsem s ním ještě hrával. Každopádně pořád může ligu chytat. Pracuje na sobě, je normálním plnohodnotným brankářem,“ prohlásil Klusáček, který však nepředpokládal, že bude muset bývalého reprezentanta postavit tak brzy. „Jedničkou je Hanuš,“ doplnil.

Nyní se Blažek dočasně vrací do základní sestavy, připraven bude dvacetiletý Jan Kotnour. V Ďolíčku odehraje sparťanská ikona pikantní duel také proto, že v barvách „klokanů“ prožil plodných pět a půl let (1994 – 1999) a odchytal 117 zápasů.

„Pokud si odmyslím Spartu, tak jsem tam strávil tři nejlepší roky v kariéře,“ svěřil se „Bláža“, jenž v nejvyšší soutěži naposledy nastoupil v březnu 2014 proti Teplicím. V tom duelu se však zranil a už nastálo přepustil místo mladšímu Hanušovi. Toho nyní v Jihlavě trénuje.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud