21. srpna 2015 • 15:08

Liga po 4. kole v číslech: Baník selhává, střelec Bednář ztrácí míče

Autor: pod, InStat
Vstoupit do diskuse
0
  • Roman Bednář se postaral o dvě branky Příbrami v OlomouciRoman Bednář se postaral o dvě branky Příbrami v OlomouciFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    Statistika má skutečně velmi cenné údaje a dokonce ani nemusí být nudná. Podrobná data InStat po 4. kole Synot ligy například dokazují, že Příbram vládne v oblasti útočných standardních situací, přidává se k ní nově také Liberec. Nebo také to, že sparťanský kanonýr David Lafata má i přes zranění ze začátku sezony nejvíce střel. Zajímá vás, který tým nejvíce fauluje či kdo nejlépe zvládá protiútoky? I na to se můžete podívat v našem článku.

  • Sparta řádí v závěru

    Pražská Sparta zatím dala v lize nejvíce gólů (10). To samozřejmě není objevná statistika. Mnohem zajímavější ale je pohled na dobu, kdy letenští fotbalisté branky střílejí. Hned polovinu z nich totiž dali v posledních patnácti minutách. V tomto nemají konkurenci.

    Vstřelené branky Vstřelené brankyFoto InStat

    Sparta - Ostrava: Gól Bořka Dočkala na 2:1
    Video se připravuje ...

  • Příbram a Liberec mistry standardek

    Velmi zajímavý je také pohled na to, jak týmy branek dosahují. Velkou zbraní jsou ve fotbale standardní situace, což dobře vědí hlavně v Příbrami a Liberci. Oba týmy daly už šest branek po standardkách. Příbram má navíc výborně zvládnuté protiútoky, stejně jako Teplice. Po postupných útocích dala nejvíce branek (6) Mladá Boleslav.

    Způsob vstřelení branek Způsob vstřelení branekFoto InStat

    Příbramský SUPERsignál při penaltě! Pilík míč přistrčil Bednářovi
    Video se připravuje ...

    Jablonec - Liberec: Gól Kevina Luckassena na 0:1
    Video se připravuje ...

  • Baník nedrží míč

    Baník Ostrava se po čtyřech odehraných kolech krčí na posledním místě tabulky. Jedním z důvodů je to, že není silný „na balonu“. V držení míče je Baník (40%) nejhorší z celé ligy, nejvíce ho má naopak ve své moci Sparta (63%).

    Držení míče Držení míčeFoto InStat

  • Plzeň kope nejvíc rohů

    V této statistice žádné velké překvapení nenajdeme. Nejvíce rohů má na svém kontě Plzeň, v průměru jich za zápas kope 10. Hned za ní je Sparta a třetí se umístil Jablonec. Tedy kluby, které většinou svého soupeře obléhají. I v této statistice je nejhorší Baník, který si průměrně vytvoří jen 2,5 rohu na utkání.

    Rohové kopy Rohové kopyFoto InStat

  • Boleslav vládne soubojům

    Mladá Boleslav potvrzuje, že se proti ní nikdy nehraje snadno. A to především kvůli silovým hráčům, kteří se nebojí tvrdých soubojů. Právě ve statistice vyhraných soubojů Středočeši vládnou. I v této oblasti je naopak poslední Baník Ostrava. Další z důvodů, proč je poslední.

    Souboje SoubojeFoto InStat

    Obráncům vládnou Tepličtí, útočníkům Bednář

    Co se týče hráčů, v obranných soubojích vládne teplický Michael Lüftner, těsně za ním je jeho kolega z obrany David Jablonský. V útočných soubojích vede Roman Bednář z Příbrami, za ním je Libor Došek a Lukáš Magera.

    Obranné souboje Obranné soubojeFoto InStat

    Útočné souboje Útočné soubojeFoto InStat

  • Baník a Slavia faulují

    V mnoha statistikách je Baník na posledním místě, této ovšem vévodí. Každopádně nejde o nic, čím by se mohl chlubit. Baník společně se Slavií spáchal za čtyři kola nejvíce faulů (v průměru 20 na zápas). Naopak nejčistěji hrají fotbalisté Slovácka, Bohemians 1905, Plzně a Jablonce (12).

    Fauly FaulyFoto InStat

    Zlín - Ostrava: Červená karta pro Filipa Kašu
    Video se připravuje ...

  • Nejvíc střílí Lafata

    Přestože v prvním zápase nemohl nastoupit kvůli zranění, stihl si útočník Sparty David Lafata doslova vystřílet prvenství ve statistice střeleckých pokusů. Společně s Ondřejem Vaňkem z Plzně jich má nejvíc (14), sparťan je ale trochu přesnější.

    Střely StřelyFoto InStat

    Mladá Boleslav - Sparta: Gól Davida Lafaty na 2:4
    Video se připravuje ...

  • Bednář ztrácí míče

    Útočník Příbrami Roman Bednář vyhrává nejvíce útočných soubojů, čímž svému týmu hodně pomáhá. Na druhou stranu ztrácí jednoznačně nejvíce míčů z celé ligy. Za čtyři kola jich bylo již 111!

    Ztráty míče Ztráty míčeFoto InStat

  • Zlým mužem ligy Mensah

    Nejvíce faulující hráč v lize? Tentokrát ne známé firmy, ale ostravský záložník Derrick Mensah, který spáchal již 21 faulů. Na druhém místě je olomoucký stoper Jan Rajnoch, třetí pak Tomáš Janíček ze Zlína.

    Fauly FaulyFoto InStat

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud