Hynek Preisler
14. ledna 2016 • 08:09

Šok v Liberci! Po Šuralovi možná odejde i Pavelka, míří do Turecka

Autor: Hynek Preisler, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je pro ambiciózní Liberec velká rána! Jen co po podzimu čtvrtý tým Synot ligy ztratil jednoho ze svých klíčových hráčů Josefa Šurala, který včera definitivně přestoupil do Sparty, pravděpodobně přijde i o svého kapitána Davida Pavelku.



Český reprezentant má podle informací iSport.cz namířeno do čtvrtého týmu turecké ligy Kasimpasa. Ještě to není stoprocentní, ale od přestupu ho má dělit podle důvěryhodného zdroje pouze zdravotní prohlídka. Pro aktuálně čtvrtý tým české ligy by znamenala ztráta defenzivního středopolaře a jednoho z klíčových hráčů velmi citelné oslabení.

"Je to výborná nabídka. Kasimpasa je ambiciózní klub se skvělým zázemím, sídlící v luxusní istanbulské čtvrti s nejlepším zázemím mezi tureckými kluby. Klub má o Davida velký zájem, ale přestup ještě není zdaleka uzavřen," uvedl hráčův agent Viktor Kolář v tiskové zprávě.

"Pracujeme usilovně na smlouvách a podmínkách pro hráče, a pokud celý transfer nebude dokonale dotažen ve prospěch Davida, uzavřen nebude. Musí mít stoprocentní jistotu, že jde o správný krok, takové jsou naše zásady u všech transferů našich klientů," dodal Kolář, jehož společnost Sport Invest International Pavelku zastupuje.

Na konci aktuální sezony sice na severu Čech končila 24letému hráči smlouva, ale na začátku prosince ji U Nisy prodloužil o jednu sezonu až do roku 2017. „Dlouhodobě se netajím tím, že jsem ve Slovanu spokojený. Díky Slovanu jsem ochutnal evropský fotbal, dostal jsem se do reprezentace. Prostě nebyl důvod měnit něco, co evidentně funguje,“ řekl po prodloužení kontraktu.

„Co se zahraničního angažmá týká, tak není kam spěchat. Ve Slovanu máme podmínky výborné. Tím ale neříkám, že bych někdy v budoucnu angažmá v zahraničí nezvažoval,“ připustil na začátku prosince.

V polovině ledna je však ovšem všechno jinak. David Pavelka má blízko do momentálně čtvrtého týmu turecké ligy Kasimpasa. V minulé sezoně tým z Istanbulu skončil až na třináctém místě, ale nyní je na čtvrté pozici a netají se velkými ambicemi.

I proto by rád ulovil českého reprezentanta Davida Pavelku. V klubu v minulosti z českých hráčů působil v roce 2009 krátce brankář Petr Bolek a obránce Petr Pavlík. Pavelka by byl třetím.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud