25. září 2016 • 17:36

Mešanovič zmrazil Spartu. Zahodil penaltu, pak se stal hrdinou derby

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil bláznivý zápas. Útočník Muris Mešanovič naskočil do derby se Spartou z lavičky za zraněného Milana Škodu. Nejdřív neproměnil penaltu a chytal se za hlavu, že zmařil slávistické naděje. Jenže ve druhém poločase se karta obrátila. Bosenský forvard dorazil do sítě střelu Antonína Baráka, která skončila na tyči. Úvodní brankou načal cestu za vítězným utkáním, Slavia zvítězila 2:0.



Slávisté už v úvodu přišli o svou největší zbraň, kanonýra Milana Škodu . Po sérii ošetřování se po půlhodině hry nechal vystřídat, na plac vyběhl Muris Mešanovič. Bosenský útočník začal své představení velmi odvážně. Po průniku Frydrycha zmařil obrovskou šanci, v závěru první půle si pak odvážně stoupl k penaltě po Holkově ruce.

Sparta - Slavia: Penalta po ruce Holka, Mešanoviče ale vychytal Koubek!
Video se připravuje ...

Střelu z bílého puntíku mu ale skvělým zákrokem vykryl Tomáš Koubek . V tu chvíli se z Mešanoviče stal kandidát na hlavního smolaře zápasu, leckoho napadlo, že zazdil největší možnosti pro to, aby Slavia ovládla derby.

Jenže po přestávce se na hosty usmálo štěstí. Slávisté pokračovali v odvážném výkonu, zatímco domácí červené dresy se topily ve větším a větším útlumu.

Mešanovičova chvíle přišla v 62. minutě. Antonín Barák z vápna vypálil, zkoprnělý Koubek jen sledoval, jak střela končí na tyči. K míči se dostal pohotový Mešanovič a uklidil ho do odkryté branky.

Sparta - Slavia: Barák trefil tyč, Mešanovič dal dorážkou Slavii vedení 1:0
Video se připravuje ...

Hraniční situace, u které sparťané spoléhali na ofsajd, nakonec u sudích prošla a slávisté se mohli radovat. Z náhradníka Mešanoviče se rázem stal hrdina nedělního odpoledne. Navíc potvrdil slušnou fazonu, v šestém ligovém utkání zaznamenal už čtvrtou branku. V této sezoně je zatím nejúspěšnějším střelcem červenobílého týmu, který po osmi letech triumfoval na Letné.

Sparta - Slavia: Mešanovič nebezpečně pálil, Koubek parádně vyrazil
Video se připravuje ...

Barák: Dnes to byl s Hušbauerem náš nejlepší zápas
Video se připravuje ...

Šilhavý: Je to skvělý pocit! Vyhráli jsme zcela zaslouženě
Video se připravuje ...

Fotbalisté Slavie v euforii po gólu v derby proti Spartě
Fotbalisté Slavie v euforii po gólu v derby proti Spartě

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud