18. března 2015 • 08:00

Divizní Tachov má jasno: Béčko? Už nikdy, hráči utekli do vesnic v okolí

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První tým Tachova sice hraje o špici v divizi A, jenže klubová rezerva nabrala v sezoně úplně jiný směr. Soutěž totiž nedohrála, odstoupila už na podzim. „Neměli jsme hráče. Před sezonou nikdo z nich nic nehlásil, ale když se pak nedostali do áčka, tak utekli hrát do okolních vesnic,“ kroutí hlavou Petr Móži, sportovní ředitel klubu.



„Béčko má fungovat pro áčko, ale u nás to bylo opačně. Nemělo to hlavu a patu, sezona se rozehrála, ale pak jsme to trápení i na žádost trenérů raději ukončili a odstoupili ze soutěže,“ vysvětluje funkcionář.

Když je třeba, Tachov pustí hráče na farmu, aby měli zápasovou praxi. K tomu rezervu nepotřebuje. „Takže jsme sice zaplatili peníze za odstoupení, ale dovolím si říct, že takhle fungující béčko už u nás v klubu nikdy nebude.

Na nedostatek hráčů doplatily během sezony i Horažďovice B. Klubový web sice uvádí, že do sezony šel tým s 28 hráči, ale nakonec jich měl pro rezervu kritický nedostatek.

„Zápasy většinou odehráli dorostenci, kteří zároveň hráli ještě svoje zápasy v krajské soutěži nebo i za A-tým. V základní sestavě tak nastupovali i dva hráči, kteří ještě loni hráli za žáky. Jednou naše mužstvo dokonce k zápasu ani neodjelo, za což nám byla udělena pokuta 10 000 korun. Protože hrozilo, že by se situace mohla opakovat, rozhodli jsme se odstoupit ze soutěže, a stali jsme se tak prvním sestupujícím z I. B třídy,“ popsal na klubovém webu situaci Michael Forman, předseda klubu.

„Nedostatek hráčů byl důsledkem toho, že někteří hráči se na to vykašlali již na počátku sezony, někteří v průběhu a také přibyli dlouhodobě zranění. V průběhu sezony se musíme připravit na řešení otázky, jak postupovat v další sezoně.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud