5. listopadu 2015 • 15:28

Duel rivalů ve FNL. Tentokrát zachvátí Třinec a Frýdek-Místek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich souboje vždy patří mezi ty nejlepší. Vzájemná rivalita, velký zájem fanoušků, dramatické bitvy. V rámci třináctého kola Fotbalové národní ligy se utká Třinec s Frýdkem-Místkem. A tato soutěž se tak znovu dočká Duelu rivalů.



„Tím, že oba kluby působí blízko sebe, je jasné, že vzájemný souboj je extrémně důležitý pro nás i pro soupeře. Je to derby a všichni očekáváme zajímavý zápas,“ říká třinecký útočník René Dedič.

„Strašně dlouho jsme je neporazili. Pro mě je nejhorší vzpomínka dva roky starý duel, kdy jsme měli skvěle rozjetou sezónu a zápasem s Třincem jsme se přibrzdili. Měli jsme jasně navrch. Navíc na nás přišlo asi sedm tisíc lidí,“ svěřuje se Ondřej Prepsl, brankář Frýdku-Místku.

Speciální kulisa, exkluzivní videa i grafiky. Fotbalová národní liga v této sezóně zažije hned čtyři „Duely rivalů“. Tím prvním bylo utkání Varnsdorfu a Ústí nad Labem. Následovat bude právě bitva Třinec – Frýdek-Místek a na jaře pak duely Pardubice – Hradec Králové a Táborsko – České Budějovice.

VIDEO | Duel rivalů ve Fotbalové národní lize

„Proti Frýdku-Místku to nebude jednoduchý zápas. Myslím si, že se proti nám ještě o to více vyhecují. Bude to nesmírně těžký souboj,“ uznává Benjamin Vomáčka, bývalý hráč Slavie a nyní opora Třince.

„Věřím, že nás fanoušci přijedou podpořit v hojném počtu a budou nás povzbuzovat po celý zápas. I pro ně bychom to chtěli v Třinci prolomit a zvládnout,“ konstatuje Dalibor Vešenda, záložník MFK Frýdek-Místek.

Foto Synot liga

„První Duel rivalů mezi Varnsdorfem a Ústím nad Labem přinesl velmi kladné ohlasy. Jak u obou týmů, tak u fanoušků. Věřím, že bitva mezi Třincem a Frýdkem-Místkem bude stejně tak skvělým zážitkem pod hlavičkou Duelu rivalů,“ říká Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Statistiky:

* Poslední vítězství FM v derby se datuje do 8. 5. 2004, kdy v MSFL skončilo utkání FM - Třinec 1:0 (Jediným pamětníkem je hráč Frýdku Petr Literák). Ve 2. lize to bylo naposledy na jaře 1998, kdy Frýdek vyhrál v Třinci 2:0.
* Třinec na jaře r. 2013 slavil ve Frýdku-Místku vítězstvím 3:1 návrat do 2. ligy
* Na podzim 2013 zvítězil Třinec ve Frýdku-Místku 2:1 (v poháru FAČR) a 1:0 (ve FNL). Druholigový souboj sledovalo 7246 diváků.

Vzájemné zápasy

5.11.2014
Třinec – Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

24.5.2015
Frýdek-Místek – Třinec 1:2 (1:1)

7.9.2013
Frýdek-Místek – Třinec 0:1 (0:0)

5.4.2014
Třinec – Frýdek-Místek 0:0 (0:0)

Foto Synot liga

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud