29. srpna 2015 • 19:15

OSTUDA! Slovácko vypadlo z poháru, nestačilo na divizní Slavičín

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovácko je druhým ligovým týmem, který vypadl z fotbalového poháru MOL Cupu. Druhý celek tabulky ve 2. kole nečekaně podlehl 0:2 diviznímu Slavičínu. Ve čtvrtek už byla ze soutěže vyřazena Ostrava, která nestačila na Rýmařov. Další dva zástupci nejvyšší soutěže naopak na půdě divizních soupeřů uspěli: nováček Zlín deklasoval Velké Karlovice 6:1, Bohemians Praha 1905 zdolali Olympii Hradec Králové 2:1.



Slovácku sice chyběl nejlepší střelec Došek, ale jinak ve Slavičíně nastoupila velmi silná sestava. Svěřenci Svatopluka Habance měli od začátku šance, jenže ve 35. minutě se poprvé prosadil domácí Kalus střelou pod břevno.

Hosté i po změně stran tlačili, blízko k vyrovnání byl v 52. minutě Reinberk, který trefil jen tyčku. Závěr zápasu patřil opět Slavičínu a volný Elšík v 90. minutě stvrdil nečekaný postup svého mužstva.

Na jednoznačné výhře Zlína se podílel hned čtyřmi góly útočník Železník, který se trefil ve 26. a 50. minutě a dvakrát v nastaveném čase. Zbývající dvě branky zaznamenal Chorvat Jordan.

Bohemians, kteří v lize čekají na premiérovou výhru v sezoně, se k postupu hodně nadřeli. V Hradci sice už v sedmé minutě otevřel skóre obránce Šmíd, ale v 69. minutě vyrovnal Krejčík. O triumfu "Klokanů" rozhodl až v 83. minutě útočník Schick.

2. kolo MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR
FC TVD Slavičín - 1. FC Slovácko 2:0
Branky: 35. Kalus, 90. Elšík. Rozhodčí: Adámková. Poločas 1:0.

Sestava Slovácka: Daněk - Chvátal, T. Rada, Košút, Reinberk - Diviš, Daníček (70. Sadílek), Valenta, Havlík, Hlúpik - Kovář. Trenér: Habanec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud