Stanislav Hrabě
8. srpna 2014 • 12:27

Milla z Boleslavi baví Francii. Óóó, Panenka! řval reportér

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Francouzský legionář Florian Milla ve službách Mladé Boleslavi přes porážku 1:2 prožil v utkání s  Olympique Lyon (1:2) nezapomenutelný okamžik. V 72. minutě se sebevědomě postavil k pokutovému kopu a Vršovickým dloubákem, který má z finále ME 1976 v Bělehradu patentován mistr Evropy Antonín Panenka, překonal lyonského brankáře Anthony Lopese. Paráda! 



Reportér francouzské televize řval obdivně: „Panenka!“ Tak zní po zakladateli celosvětový název kulišárny, kdy exekutor pokutového kopu lehkým obloučkem přehodí bezmocně padajícího brankáře. „Lopes neměl šanci,“ konstatoval francouzský tisk, že provedení bylo náramné a portugalský gólman skočil předem k tyči.

Na tento kousek si troufl dvacetiletý mladíček. „Panenka je chytrý kop,“ ocenil českého vynálezce. „Věřil jsem si,“ dodal.

VIDEO: Podívejte se na Millovu penaltu


Zápas s Olympique Lyon měl pro něj zvláštní příchuť. Odchovanec AS Saint-Etienne prožíval vyhlášené derby regionu Rhone-Alpes ve všech mládežnických kategoriích, poprvé však proti odvěkému rivalovi nastoupil za A tým a na stadionu Gerland. Vstřelil gól, dokonce tímto nezapomenutelným způsobem.

Francouzi si připomenuli, jakého hráče vychovali. Ovšem naděje, že jednou oblékne reprezentační dres Francie, má potencionální nebezpečí. Florian Milla Makongo má totiž i kamerunské kořeny. Ostatně jeho druhé jméno Milla to jasně deklaruje.

„Ano, jsme příbuzní,“ netají pokrevní vazby na nejslavnějšího kamerunského fotbalistu všech dob Rogera Alberta Millu, hrdinu MS 1990 v Itálii. „Moje prababička byla jeho sestřenicí,“ odkrývá příbuzenské vztahy.

VIDEO: Roger Milla na MS 1990

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud