20. srpna 2015 • 04:20

Rychlé kontry, podcenění i dravé mládí. Co hrozí českým klubům?

Autor: kub, jav, hp, jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

EVROPSKÁ LIGA | Plzeň se Spartou jdou do play off Evropské ligy jako favorité, jejich postup je takřka povinností. Liberec má proti Hajduku solidní šanci, Jablonec jde do duelu s Ajaxem jako outsider. Co hrozí českým klubům, které dnes vstupují do bojů o účast v hlavní fázi evropského poháru?



Pozor na Vojvodinu

Stanisavljevičovu levačku
Jedna z hlavních opor Vojvodiny nosí sedmičku a disponuje velmi dobrou levačkou. Kdo viděl, jak proti Partizanu zakroutil od pomezní čáry trestný kop do branky, ví, o čem je řeč. Aleksandar Stanisalvljevič nastupuje z pravé strany, sbíhá si často dovnitř. A zahrává většinu standardních situací.

Rychlé kontry
Žádné velké mazlení s míčem a vymýšlení složité kombinace. Když je možnost, balon letí dopředu na rychlé hráče jako útočník Ožegovič nebo záložníci Ivanič či Stanislavjevič. Dva ze čtyř gólů na hřišti Sampdorie padly po rychlých protiútocích. Také Partizanu jimi Vojvodina před týdnem dělala potíže.

Hlad Vojvodiny
Už sedm pokusů o postup do skupiny (od změny systému) má za sebou Vojvodina, všechny dopadly stejně – neúspěchem. O to větší je hlad klubu z Nového Sadu, pro mladé hráče se nabízí šance, jak si najít atraktivnější angažmá. Jako se to povedlo Mijatu Gacinovičovi, který odešel do Frankfurtu.

Nový trenér Plzně Krejčí: první dny jsou náročné, pracuji 14 hodin denně
Video se připravuje ...

Limberský o novém trenérovi: jsme na něj zvyklí
Video se připravuje ...

Pozor na Thun

Podcenění
Sparta je jasný favorit, čemuž nahrává i současná forma Thunu, který ve švýcarské lize třikrát v řadě prohrál a je poslední. Jenže evropská scéna je něco jiného, příklady rumunské Vasluie a švédského Häckenu z nedávné minulosti varují. Ostatně rovněž Bern byl na loni outsider...

Kázeň
Trenér Zdeněk Ščasný chce po svých hráčích víc důrazu a agresivity, ale určitě ne za cenu disciplinárních postihů. Sparta přitom v této sezoně nastřádala už devatenáct žlutých karet a jednu červenou, to je zběsilé tempo. A pro tým, který chce být doma i v Evropě úspěšný, nepřípustné.

Křídla a věž
Thun sice nemá na soupisce žádnou hvězdu, avšak někteří jeho hráči stojí za zvýšenou pozornost. Jde zejména o Marka Rojase a Nelsona Ferreiru, dvě pohyblivá a šikovná křídla. A špatně se brání rovněž 193 centimetrů vysoký Simone Rapp, cíl nakopávaných míčů.

Ščasnému bude chybět Matějovský. Co chystá na Thun?
Video se připravuje ...

Kouč Thunu: Pergl by se měl raději starat sám o sebe
Video se připravuje ...

Pozor na Ajax

Formu El-Gházího
Odchovanec Anwar El-Ghází se od začátku sezony dostal do mimořádného tempa. Ještě v minulé sezoně spíš paběrkoval, teď ve dvou ligových kolech dal čtyři góly. Levé křídlo Ajaxu zakončuje přesnými střelami z dálky, skvělý je v soubojích jeden na jednoho.

Konstruktivní hru za každou cenu
Tohle není jen heslo pro hračičky v záloze a v útoku, ti to mají v nizozemském fotbale takhle jasně nalajnované. Hra Ajaxu jde po zemi a kombinačně už z obrany. Jestli má Jablonec na své straně tvrdost, třeba domácí stoper Jöel Veltman by technikou do kapsy strčil všechny dnešní protivníky.

Rychlost, mladou svěžest
Byla řeč o rozjetém El-Gházím, tak ještě dopočítejme Klaasena, Milika, Fischera, Sinkgravena… To jsou samé „dvacítky“, někdy o rok víc, o dva, a každý z nich má ve výbavě velkou rychlost a přímočaré řešení. Jestli Ajax chvíli nedrží míč, je velmi nebezpečný formou protiútoků.

Pozor na Hajduk

Vlašiče!
Je mu teprve sedmnáct, ale tady věk vážně mate. Bratr slavné skokanky do výšky Blanky Vlašičové má neuvěřitelnou fyzičku, neúnavně napadá soupeře na jeho polovině, takže na něj při rozehrávce velký pozor! Experti ho řadí mezi 40 nejlepších fotbalistů světa narozených v roce 1997.

Střela Baliče zpoza vápna
Pozor na odražené míče, Andrija Balič už dal spoustu gólů z prostoru mimo pokutové území, spolu s Tino-Svenem Sušičem umí z větší vzdálenosti vystřelit parádně.

Formu Caktaše
Z Chorvatska jdou o něm zprávy, že má famózní formu. Však byl také poprvé povolán do seniorského národního týmu. 23letý středopolař umí perfektně zahrát přímý volný kop, chtělo by to vyvarovat se zbytečných faulů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud