9. prosince 2015 • 19:34

I pro nás je to malé finále, přiznal záložník Marseille Barrada

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle můžou brát fotbalisté Slovanu určitě jako pochvalu. „Zápas v Liberci je pro nás jako takové malé finále,“ přiznal na středeční oficiální předzápasové konferenci záložník Olympique Marseille Abdelaziz Barrada. Zápas Evropské ligy je na programu ve čtvrtek.



Liberec ve čtvrtek od 19 hodin čeká evropský zápas pravdy. Ve skupině F ztrácí na francouzský velkoklub dva body a pokud vyhraje, postoupí do jarní fáze.

Jenže vítěz Ligy mistrů z roku 1993 si nic jiného než postup nepřipouští, přestože v Česku ze čtyř pokusů v minulosti ani jednou nevyhrál. A to hrál se Spartou (1991-1992, 1:2), Mladou Boleslaví (2006-2007, 2:4), Olomoucí (1998-1999, 2:2) a Duklou (1969-1970, 0:1).  

„Postoupit je pro nás důležité. Pokud by se to nepodařilo, asi by to na týmu zanechalo stopy. Ale jsme si vědomí své síly a věříme si,“ pověděl Barrada, jehož tým v prvním zápase s Libercem doma senzačně prohrál 0:1.

„Samozřejmě toho litujeme, stejně jako prohry v Braze 2:3, ale teď máme dalších devadesát minut na to, abychom Liberec porazili. Kvalitu na to máme,“ řekl 26letý středopolař, který čelil od francouzských novinářů i otázce, zda nemůže být vyprodaný stadion U Nisy i ve spojitosti se zimou pro Marseille pastí.

„Nemyslím si to. Jsme připravení na malý stadion, stejně i jako na případnou zimu,“ řekl.

Marseille bere jako velkou motivaci postoupit do jarní fáze, kde by mohla narazit na velkokluby postoupivší do jarní fáze z Ligy mistrů jako Manchester United či Sevilla.

„To je jasné, že je to pro nás velkou motivací, Evropskou ligu považujeme za důležitou soutěž a bylo by krásné si proti takovému týmu jako Manchster United zahrát,“ uzavřel Míchel, španělský trenér Marseille, která Pohár UEFA vyhrála v letech 1999 a 2004. Aby na to měl šanci, na severu Čech nesmí prohrát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud