12. června 2016 • 21:50

Polský mladík na EURO překvapil experty. Chválí ho Ferdinand i Lineker

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdyby mu někdo před pár týdny řekl, že bude hrát v základní sestavě Polska na EURO a bude o básnit slavný anglický obránce Rio Ferdinand, asi by si Bartosz Kapustka klepal na čelo. Devatenáctiletý záložník se však do utkání proti Severnímu Irsku opravdu dostal od prvních minut, patřil k nejlepším hráčům zápasu a bývalý stoper United o něm na Twitteru napsal. "Na svůj věk velmi chytrý, vyrovnaný a šikovný hráč. Udělal dojem.“



Má za sebou pouze 58 startů za seniorský tým Cracovie. V reprezentanci se objevil pouze pětkrát, přesto mu polský trenér Adam Nawalka svěřil důvěru, vzal jej na EURO ve Francii a dokonce se jej nebál postavit do prvního utkání proti Severnímu Irsku.

Devatenáctiletý záložník Bartosz Kapustka šanci využil a ukázal, jak velký potenciál v něm vězí. Během utkání byl neustále aktivní, rozdal 39 přihrávek, vytvořil dvě velké šance pro své spoluhráče a úspěšnost v odebrání míče soupeři měl 100%.

I proto se experti nad polským talentem po utkání rozplývali. „Od Kapustky toho v příštích letech ještě hodně uvidíme. Výjimečný talent na 19letého hocha,“ napsal na Twitter anglický internacionál a televizní expert Gary Lineker. „Devatenáct let, excelentní technika a stále hraje v Polsku za Cracovii. Dejme mu měsíc a platit budou pouze první dvě věci,“ přidal se novinář Rory Smith z prestižního deníku The Times.

Kapustka se nebál také přitvrdit hru
Kapustka se nebál také přitvrdit hru

Kapustkova talentu si všiml i bývalý anglický reprezentant a kapitán Manchesteru United Rio Ferdinand. „Na svůj věk velmi chytrý, vyrovnaný a šikovný hráč. Udělal dojem,“ napsal uznávaný expert na Twitter.

Pokud bude mladý záložník v podobných výkonech na EURO pokračovat, je velmi pravděpodobné, že jeho dny v polské nejvyšší soutěži budou sečteny. Už v lednu kolem něho kroužil turecký Galatasaray, před rokem zase Borussia Dortmund. Po šampionátu ve Francii by však mohly přijít daleko zajímavější nabídky.

„Jestli ale někdo přijde a nabídne dva miliony eur (cca 60 milionů korun), budu zásadně proti. Taková nabídka svědčí o tom, že klub není pro něho ideální. Podle mého názoru má navíc,“ řekl před časem prezident Cracovie Janusz Filipiak.

Vše o EURO 2016 ve Francii najdete ZDE >>>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud