7. července 2016 • 04:50

Je to na prd, ale byli jste skvělí! Walesu děkovali fanoušci i Lineker

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohráli, přesto je fanoušci vyprovázeli dlouhým aplausem a skandováním. Fotbalisté Walesu si na EURO ve Francii získali sympatie celého světa. Přestože v semifinále nestačili na Portugalsko a padli 0:2, pro svou zemi jsou hrdinové. Na historický úspěch se bude ještě dlouho vzpomínat.



Zazněl poslední hvizd. Velšané věděli, že pro ně EURO končí. Jejich famózní cesta turnajem se zadrhla v semifinále. Portugalsko v čele s Cristianem Ronaldem prostě nemělo pro velšskou pohádku pochopení.

Přesto fotbalisté Walesu neodešli okamžitě zklamaně do kabin. Naopak bylo těžké rozeznat, kdo je vlastně tím smutným týmem. Alespoň co se týká fanoušků. Oba tábory totiž svým týmům hlasitě děkovali.

Velšané si tak užili pořádnou závěrečnou děkovačku. „Chtěl bych našim fanouškům hrozně moc poděkovat. Nemohli být lepší. V tuto chvíli jsme samozřejmě zklamaní, ale můžeme být na sebe hrdí,“ pravil po utkání Gareth Bale, velšská modla.

„Bolí to, ale naši fanoušci byli neuvěřitelní. Vím, že je to stojí dost peněz, ale věřím, že jsme jim dali fantastické vzpomínky. Proti hráčům nemůžu říct jediné slovo,“ tvrdil trenér Walesu Chris Coleman.

„Nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Hráči i fanoušci byli úžasní a dokázali jsme něco velkého,“ dodal oblíbený kouč. Měl pravdu. Podobně jako Island, který vypadl ve čtvrtfinále, si Wales získal svými výkony velké množství fanoušků.

Mezi ty se zařadil i Angličan Gary Lineker. „Realita je na prd. Ale Velšané, byli jste zatraceně skvělí!“ napsal bývalý anglický reprezentant.

Přestože se nakonec musel Wales se šampionátem rozloučit před jeho vrcholem, v paměti fanoušků zůstane. A může být inspirací pro další týmy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud