Jakub Dvořák
17. června 2017 • 10:28

Slovenský hrdina ničil Poláky. Je dobrý, i když v lize nechytá, žasli hráči

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko oslavuje nové hrdinu. Po prvním utkání na EURO do 21 let v Polsku, kdy svěřenci Pavla Hapala otočili duel s domácí reprezentací a vyhráli 2:1, panuje velká euforie. Největší oporou našich východních sousedů byl brankář Adrián Chovan, který Poláky dvakrát senzačně vychytal v jasných šancích. Přitom ještě před pár dny nevěděl, zda bude na turnaji jedničkou, jelikož poslední půlrok vůbec nechytal.



MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 6. • 20:45
Polsko
Polsko
1:2
ONLINE
16. června
20:45
Slovensko
Slovensko
Góly

Domácí: 1. Lipski

Hosté: 20. Valjent, 78. Šafranko

Sestavy

Domácí: Wrąbel – Kędziora (C), Bednarek, Jach, Jaroszyński – Dawidowicz, Linetty – Frankowski, Lipski (82. Niezgoda), Kapustka (59. Moneta) – Stępiński (84. K. Piątek).

Hosté: Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero (90+2. Bénes), Chrien, Mihalík (82. Haraslín) – Zreľák (C) (73. Šafranko).

Náhradníci

Domácí: Drągowski, Stryjek, Bielik, Lasicki, Murawski, Moneta, Piątek, Niezgoda, Kubicki, Buksa, Szymiński

Hosté: Rodák, Jakubech, Huk, Vestenický, Špalek, Šatka, Skovajsa, Haraslín, Šafranko, Vavro, Káčer, Bénes

Karty

Hosté: Škriniar, Šafranko

Rozhodčí

Gözübüyük – van Dongen, van Zuilen (všichni NED)

Stadion

Arena Lublin, Lublin

Úvod slovenskému týmu vůbec nevyšel. Už od první minuty prohrával 0:1 po bleskové akci domácích. Jenže „sokolíci“ ukázali, že do Polska nepřijeli na výlet. Polsko i přes inkasovanou branku přehrávali a za odměnu do poločasu ještě vyrovnali po parádní akce po trase Mihalík – Chrien a zakončující Valjent.

Ve druhém poločase už ale přišly chvíle slovenského brankáře. Nejdříve sklapnul nohy při úniku Frankowského, který pláchl obraně a mířil mezi Chovanovy nohy. Nebýt jeho zákroku, Polsko by se podruhé v zápase ujalo vedení. „Tahle vychytaná šance mě nakopla,“ přiznal po zápase.

Druhý velký Chovanův moment se udál jen pár minut po druhém a zároveň i vítězném slovenském gólu. Po centru z pravé strany hlavičkoval Dawidowicz. Jeho pokus plachtil do sítě, ale Chovan se vymrštil a na poslední chvíli vyškrábl míč na roh. „Moc si to nepamatuji, jen jsem natáhl ruku,“ smál se po utkání.

Kouč Slovenska Pavel Hapal po výhře na EURO nad domácím Polskem
Kouč Slovenska Pavel Hapal po výhře na EURO nad domácím Polskem

Chovan přitom poslední půlrok vůbec nechytal. V Trenčíně, kterému patří, byl v roli dvojky, přesto se dokázal na EURO připravit.

„O brankářském postu se velmi spekulovalo, ale Áďo přišel na sraz výborně připravený,“ hodnotil po zápase kouč Slováků Pavel Hapal. „Rozhodli jsme se, že nastoupí brankář, který nás podržel v kvalifikaci a jsem rád, že mu zápas vyšel,“ dodal.

„Velmi nám pomohl, měl tam dva gólové zákroky. Ukázal, že i když nechytá, má velkou kvalitu i pro reprezentaci,“ pochválil svého spoluhráče záložník Stanislav Lobotka.

Podobně jako Slovensko i Češi mají otazníky kolem brankářské pozice. Jedničkou nejspíš bude Lukáš Zima z Janova, ale v Serii A nedostal vůbec prostor. Luděk Vejmola měl během jarní části uplynulé sezony výkonnostní výpadky a Patrik Macej, který chytal slovenskou ligu, je zase nevyzkoušený.

Vše o EURO U21 v Polsku najdete ZDE >>>

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Anglie 3 2 1 0 5:1 7
2. Slovensko 3 2 0 1 6:3 6
3. Švédsko 3 0 2 1 2:5 2
4. Polsko 3 0 1 2 3:7 1

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud