1. dubna 2015 • 04:57

Zklamaný Vrba: Noví hráči? Nebyl tam nikdo, kdo by vyčníval

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŽILINY | Rozdíl v efektivitě i v důrazu ve velkém vápně podle reprezentačního trenéra Pavla Vrby rozhodl o porážce české reprezentace v derby na půdě Slovenska 0:1.



MATCH OVERVIEW LEGACY
31. 3. • 20:30
Slovensko
Slovensko
1:0
ONLINE
31. března
20:30
Česká republika
Česká republika
Góly

Domácí: 49. Duda

Hosté:

Sestavy

Domácí: Mucha – Pekarík, Škrtel (46. Ďurica), Saláta (46. Michalík), Hubočan – Mak (60. Šesták), Hrošovský, Greguš, Weiss (60. Ďuriš) – Hamšík (46. Jakubko), Duda (82. Pečovský)

Hosté: Vaclík – Gebre Selassie (60. Kadlec), Holek, Suchý, Hloušek (82. Novák) – Vácha, Pospíšil (60. Plašil) – Kadlec (72. Dočkal), Kolář (72. Darida), Pilař (61. Krejčí) – Necid

Karty

Domácí: Škrtel

Hosté: Plašil

Rozhodčí

Vad – Viszokai, Lemon (vš. HUN)

Stadion

Štadion Pod Dubňom, Žilina, Slovensko

„Zápas se mi hodnotí špatně, protože jsme prohráli. Pokud vezmu hru mimo velké vápno, nebylo to z naší strany špatné, na druhou stranu Slovensko bylo právě důraznější a silnější v pokutovém území, proto vyhrálo. Vytvořilo si víc gólových situací,“ prohlásil Vrba , kterého mrzely neproměněné šance Václava Kadlece, Ladislava Krejčího a Tomáše Necida.

„Nemáme dostatečný důraz ve vápně a hráče, kteří by se dokázali prosadit.“ Od ofenzivních hráčů mu chybělo vyšší postavení o deset patnáct metrů, na úrovni obranné linie.

V defenzivě ho pochopitelně mrzela situace předcházející jediné brance v utkání. „Dalo se to vyřešit jinak,“ uvedl, ale na otázku, jestli jde gól na vrub Tomáše Vaclíka , odpověděl.

„Není to jen o Vaclíkovi, navíc tu střelu jsem ještě pořádně neviděl. První chyba je, že soupeř dostane tolik prostoru i lajny, vyvede si míč a pak má čas i na zakončení.“

Vaclík: Nechytatelná střela to nebyla
Video se připravuje ...

Z hráčů, kteří nastoupili v základu národního týmu, nenašel nikoho, kdo by zazářil. „Nebyl tam někdo, kdo by vyčníval. Zvládli to přibližně na stejné úrovni, nikdo nezářil, nikdo nezklamal, že bych si řekl: ,Udělal jsem obrovskou chybu, že jsem ho tam dal‘,“ uvedl s tím, že ho mnohem víc mrzí nezvládnutý sobotní zápas s Lotyšskem než porážka v derby.  

Po vynikajícím podzimu, v němž Češi vyhráli všechny kvalifikační duely, přišel v březnu dvojzápas bez vítězství. Co se podle Vrby změnilo? "Nejsme tak efektivní jako na podzim. S Nizozemskem jsme dali ze tří střel dva góly, proti Slovensku jsme možná měli i víc šancí.“

Hamšík: S reprezentací prožíváme nejlepší období
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud