8. července 2016 • 13:13

Čech po 14 letech končí v reprezentaci! Do boje o MS už nepůjde

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová reprezentace přichází o největší hráčskou osobnost. Petr Čech na páteční tiskové konferenci u příležitosti vyhlášení ankety Zlatý míč oznámil, že končí kariéru v národním týmu. Čtyřiatřicetiletý gólman a zároveň rekordman v počtu reprezentačních startů (124) se chce soustředit na klubovou kariéru v londýnském Arsenalu. "Uzavírám nádhernou kapitolu," prohlásil Čech, který v českém dresu působil od roku 2002.



Čech prohlásil, že už se necítí na to, aby podával i v reprezentaci stoprocentní výkony. "Přemýšlel jsem o tom, jsem perfekcionista. Dělám rád věci na sto procent. Třeba přijde čas, že si budu muset ulevit. Ten čas není možná teď, ale kvalifikace na mistrovství světa je dva roky. Nebylo by správné v půlce oznámit, že se na to necítím. Proto je lepší, že to rozhodnutí udělám teď. Uzavře se krásná kapitola," prohlásil český rekordman v počtu startů za národní tým, který byl zároveň vyhlášen nejlepším fotbalistou uplynulé sezony a podesáté v kariéře získal ocenění Zlatý míč.

Jeho konec je prý definitivní. "Musela by se stát úplně extrémní, výjimečná situace, že bych dres znovu oblékl. Ale myslím si, že ne," uvedl brankář Arsenalu.

"Jsem od sedmnácti let v jednom kole a zápřahu. Nechci dojít do situace, kdy bych v půlce kvalifiakce přišel unavený, omluvil se z přáteláků nebo něktrerých zápasů. To by nebylo správné, chci dělat vše na sto procent se vším všudy," dodal Petr Čech.

Konec je definitivní, řekl Čech. Rozhodnutý byl už před EURO
Video se připravuje ...

Ten už také popřál svým reprezentačním kolegům hodně štěstí na sociální síti.

V reprezentačním A-týmu Čech debutoval v únoru 2002 proti Maďarsku na přípravném turnaji na Kypru. Krátce nato už byl neotřesitelnou jedničkou. V soutěžních zápasech od té doby chyběl jen v případě zranění.

Plzeňský rodák se zúčastnil čtyř mistrovství Evropy (2004, 2008, 2012 a 2016) a světového šampionátu v roce 2006. Poslední utkání odchytal na letošním Euru proti Turecku (0:2). "Turnaj na mé rozhodnutí neměl vliv. Už jsem byl rozhodnutý před šampionátem," řekl Čech, jehož konec v reprezentaci je definitivní. 

Pelta navrhl na post reprezentačního trenéra Jarolíma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud