12. dubna 2016 • 12:43

Po Čechovi mizí stabilita! Chelsea může přijít o oba brankáře

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po hrůzné sezoně myslí na odchod oba brankáři Chelsea. Jednička Thibaut Courtois by se nejraději vrátil do Španělska, kde tři roky působil na hostování v Atlétiku Madrid, a dvojka Asmir Begovič je naštvaný z nedodržení slibu ze strany trenéra. "Blues" tak zažívají něco, na co nejsou zvyklí. Po dlouholeté jistotě a stabilitě v osobě Petra Čecha budou znovu řešit obsazení brankářských postů.



Minulý týden mluvil s oběma brankáři trenér Antonio Conte, jenž se týmu ujme po EURO, ostatně jako se všemi dalšími hráči. Na individuálních pohovorech zjišťoval právě i to, zda mají vůbec chuť v Chelsea pokračovat.

Jak zněly jejich odpovědi?

Podle informací Guardianu Courtois netajil svou touhu vrátit se do španělské La Ligy, protože ho nesmírně láká angažmá v Realu Madrid, který o něj projevil zájem. Svou budoucnost v Chelsea navíc zpochybnil už na nedávném reprezentačním srazu Belgie, byť ho ke klubu váže kontrakt do roku 2019.

Je tedy samozřejmostí, že případný transfer musí odsouhlasit vedení londýnského celku, proto ještě nepředbíhejme Stále platí, že Real se opět pokusí nejprve dohodnout s Manchesterem United ohledně Davida De Gey...

Conte by Courtoise nejraději udržel, protože na postu brankáře nenašel slabinu. Řešit musí na přestupovém poli především jiné pozice.

Zato rolí gólmanské dvojky se nejspíš zaobírat bude. Asmir Begovič, který před sezonou nahradil posilu Arsenalu  Petra Čecha , je nespokojený s herním vytížením. Na podzim si sice zachytal dostatečně, neboť Courtoise vyřadilo zranění kolena, s jeho návratem se ovšem vrátil na lavici náhradníků.

Ještě víc ho ale štve "vánoční slib" trenéra Guuse Hiddinka, který nebyl dodržen. Begovičovi bylo údajně řečeno, že odchytá pohárové zápasy, k čemuž nakonec nedošlo. Pod Hiddinkem nastoupil pouze ve dvou duelech, naposledy o víkendu proti Swansea (0:1). Očekává se tedy, že bosenský brankář bude usilovat o přestup bez ohledu na Courtoisovu budoucnost. 

A právě kvůli této nejistotě britský tisk bere za hotovou věc, že Chelsea bude shánět nového gólmana se zkušenostmi z Premier League. Tím vyvoleným má být Jack Butland ze Stoke City, nacházející se momentálně mezi zraněnými.

2666230:gallery:true:true

2664724:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud