31. května 2016 • 18:09

Skvělých 96 dní Marcuse Rashforda: od debutu v United až na EURO

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V osmnácti letech prožil nejlepší půlrok v životě. Stihl debutovat v dresu Manchesteru United, udržet se v základní sestavě, střílet góly, vyhrát FA Cup. Dokonce přesvědčil reprezentačního kouče Roye Hodgsona, aby ho vzal na EURO, aniž by zasáhl do jediného kvalifikačního utkání. Marcus Rashford, před rokem neznámý mladík, teď velká budoucnost Albionu.



Jarní vzestup Marcuse Rashforda: 

25. února: Anthony Martial se před zápasem Evropské ligy s Midtjyllandem zranil při rozcvičce a trenér Louis van Gaal ukazuje na mladíka Marcuse Rashforda. Šanci v základní sestavě United dostává poprvé. Na výhře 5:1 se podílí dvěma góly. 

28. února: Debut v Premier League. Rashford nastupuje v důležitém utkání proti Arsenalu. Zase střílí dvě branky a na třetí přihrává. Manchester United vítězí 3:2. „Jsem v sedmém nebi,“ nechává se slyšet talentovaný forvard.

2612609:gallery:true:true

20. března: Téměř měsíc bez gólu. Ale Rashforda to nezlomilo. Rozhoduje vyhrocené městské derby s Manchesterem City. Stal se jeho nejmladším střelcem v historii. V tu chvíli mu bylo přesně 18 let a 141 dní.

2638981:gallery:true:true

27. března: Rashford debutuje v anglickém národním týmu do 20 let, Albion však prohrává s Kanadou 1:2.

13. dubna: Ve čtvrtfinále FA Cupu střílí krásnou branku do sítě West Hamu a Manchester United postupuje do semifinále nejstaršího poháru planety. 

16. dubna: Dalším gólem pomáhá Manchesteru United k tříbodovému zisku nad Aston Villou (1:0), která definitivně padá do druhé ligy.

2673345:gallery:true:true

16. května: Rashford je nominován do širšího kádru anglické reprezentace před EURO 2016.

21. května: Branku nestřílí, ale i tak je velmi platným hráčem ve finále FA Cupu proti Crystal Palace. Manchester United vítězí po prodloužení, Rashford získává svou první velkou trofej. 

 

27. května: Poprvé nastupuje za reprezentaci Anglie. A hned v základní sestavě. Gól proti Austrálii střílí po třech minutách na hřišti. „Je to pocta a čest,“ říká. 

30. května: Rashford prodlužuje smlouvu v Manchesteru United do roku 2020 a výrazně vylepšuje svůj plat. Nyní pobírá téměř čtyřnásobek – 25 tisíc liber týdně, v přepočtu asi 887 tisíc korun. „Je to splněný sen. Odjakživa jsem fanouškem Manchesteru United, znamená to pro mě všechno,“ hlásí. 

31. května: Rashford má definitivní jistotu, že se podívá na EURO. Trenér Anglie Roy Hodgson v konečné nominaci škrtá jiná jména.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud