18. dubna 2014 • 16:30

Fanoušci truchlí! Útočníka West Hamu zabila rakovina už ve 20 letech

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutek pohltil fotbalové fanoušky v Anglii. Dylan Tombides ještě měl celou kariéru před sebou, dvacetiletý útočník však nedostal šanci ji rozvinout. Londýnský West Ham oznámil, že Tombides dnes ráno podlehl ve 20 lety rakovině.



„Dylan odešel se svými nejbližšími po boku. S nemocí statečně bojoval v uplynulých třech letech od chvíle, kdy mu v létě 2011 lékaři diagnostikovali rakovinu varlat,“ oznámil londýnský klub v krátkém prohlášení.

Tombides se narodil v roce 1994 v australském Perthu, v roce 2009 se dostal jako patnáctiletý do West Hamu. O dva roky později však slyšel nelítostnou diagnózu: Máš rakovinu! Přesto se zvádnul vrátit na hřiště v září 2012 nastoupil za West Ham v Ligovém poháru. O půl roku později se při utkání s Burnley ve stejné soutěži dostal na lavičku.

Krutý osud Tombidese dojal v Anglii každého. Před zítřejším utkání West Hamu s Crystal Palace ho celý stadion uctí minutovým potleskem, hráči si pak navléknou na ruce černé pásky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud