27. července 2014 • 17:33

Nová role pro Rosického? Za Arsenal nastoupil v útoku

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fotbalisté Arsenalu v přípravném utkání podlehli New Yorku Red Bulls 0:1. Mnohem zajímavější než výsledek byla ale nová pozice Tomáše Rosického. Český reprezentační kapitán nastoupil překvapivě na hrotu útoku.



Útočníci Olivier Giroud a Alexis Sánchez mají po mistrovství světa prodlouženou dovolenou, a proto trenér Arséne Wenger musel improvizovat. Na hrotu si otestoval Tomáše Rosického, který do zápasu naskočil v roli „falešného útočníka“. Střídal v 71. minutě, kdy jej nahradil mladík Jon Toral.

„Neměl jsem k dispozici Girouda, Sáncheze, Walcotta ani Podolského,“ vysvětloval Wenger po zápase. „A je pravda, že bez středního útočníka jsme trochu postrádali rychlost.“

VIDEO: Sestřih přípravného zápasu

Do druhého poločasu již nastoupil klasický forvard Chuba Akpom, kterému je však teprve osmnáct let. „Je to mladý kluk a musí se ještě hodně učit. Má však potenciál,“ prohlásil Wenger.

Rosický zaznamenal několik dobrých náběhů. V jednom případě vysunul do zakončení Aarona Ramseyho, ale velšský záložník pálil vedle branky. V koncovce se "kanonýři" nakonec neprosadili ani jednou.

„Není to dobře, když neskórujete. Ale můžete mít v útoku tři klasické forvardy a mnohdy také nedáte gól,“ uvedl Wenger, jenž ocenil výkon soupeřova útočníka a bývalého svěřence Thierryho Henryho. Po jeho rohovém kopu vstřelil New York jediný gól zápasu.

Arsenal v přípravném zápase s New Yorkem Red Bulls prohrál 0:1.
Arsenal v přípravném zápase s New Yorkem Red Bulls prohrál 0:1.

New York Red Bulls – Arsenal 1:0
Branka: 33. Wright-Phillips.

Sestava Arsenalu: Szczesny (46. Martinez) – Jenkinson (46. Bellerin), Hayden (46. Miquel), Monreal, Gibbs – Arteta (46. Diaby), Wilshere (46. Coquelin), Ramsey (46. Flamini) – Zelalem (46. Akpom), Cazorla (71. Olsson) – Rosický (71. Toral).

Tim Cahill a Thierry HenryFoto Reuters

Aplaus pro útočníka Thierryho Henryho.Foto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud